Zou u drie dubbelglas toepassen?

Triple glas

De maatschappij is steeds meer gefocust op ‘’groen’’ leven. Zo goed mogelijk en duurzaam leven, voor het behoudt van de wereld zoals we die nu kennen. Ook de glaszetters gaan hierin mee. Vroeger was er alleen enkel glas, later kwam ook al dubbelglas en tegenwoordig bestaat er ook triple glas.

Triple glas is, zoals de naam eigenlijk al doet vermoeden, driedubbel glas. Triple glas is vooral van toepassing op het zo goed mogelijk isoleren van een ruimte. Vaak isoleert het beter dan dubbel glas, maar dit is wel afhankelijk van de kwaliteit. Isolatievermogen van glas wordt gemeten in U-waardes, waarbij een hoge U-waarde staat voor lage isolatiewaarde. Enkel glas heeft een isolatiewaarde van ongeveer 5,7. Dubbel glas, afhankelijk van de kwaliteit, noteert over het algemeen tussen de 1,2 en 3, terwijl triple glas wel tot 0,6 kan komen. De isolatiewaarde is afhankelijk van verschillende factoren: het aantal glasplaten, de ruimte tussen de platen, de opvulling tussen de platen (lucht of gas) en de aanwezigheid van warmte reflecterende coating. Triple glas is dus, afhankelijk van de kwaliteit, het meest isolerend van de verschillende soorten glas. Wilt u ramen vervangen door triple glas, houd dan ook rekening met het kozijn. Triple glas is dieper dan enkel en dubbel glas. Ook moet de sponning erop berekend zijn. Huizen in de bestaande bouw zijn dat vaak niet. Zogeheten passieve of energie neutrale huizen worden er specifiek op gebouwd.

Wilt u weten of uw huis geschikt is? Of gaat u een nieuw huis laten bouwen en wilt u triple glas laten plaatsen? Neem dan contact op met onze glaszetters in Hoogeveen en vraag naar de mogelijkheden.