Zo spaar je voor de grote dag!

Tenzij men op maandagochtend in spijkerbroeken in plaats van mooie bruidsjurken naar het gemeentehuis gaan om te trouwen kost een bruiloft flink wat geld. Iedereen heeft een budget, maar je ziet bij bruiloften vaak dat deze overschreden wordt. Daarom is het nooit verkeerd om je levensstijl aan te passen in de maanden voor je bruiloft. Wij geven je tips!

Supermarkt

Boodschappen zijn een grote, maandelijkse kostenpost. Pin voortaan een uitdagend bedrag om daar de hele maand boodschappen voor te doen. Je gaat hiernaar leven en geeft vanzelf minder uit! Ga bijvoorbeeld niet altijd naar de duurdere supermarkten, want de Aldi en Lidl hebben net zulke lekkere (of soms zelfs lekkerdere) producten. Wat helpt is om per week boodschappen te doen. Als je elke dag of om de dag naar de supermarkt gaat, breng je vaak onnodige dingen mee naar huis waar je niet voor kwam. Dit kun je op deze manier eenvoudig voorkomen. Maar ook altijd een boodschappenlijstje, zodat je niet te veel koopt.

Uitgaan

Uitgaan kost geld. Als je op vrijdag wat gaat drinken met vriendinnen en de zaterdag met je verloofde naar een restaurant gaat en nog even een biosje pakt, ben je al gauw in de honderd euro kwijt. Zonde! Nodig je vriendinnen vaker bij je thuis uit en maak wat lekkere hapjes. Zet een filmpje op en heb een meidenavond. Net zo gezellig toch? Met je verloofde kun je ook veel goedkoper romantisch thuis dineren. Steek wat kaarsjes aan, romantische muziek op de achtergrond en besteed wat tijd aan het diner.

Kledingkast

Kleding is vaak een moeilijk punt bij vrouwen. Je hebt toch elk seizoen nieuwe outfits nodig? Wat je in je kast hebt hangen van vorig jaar is allemaal niet meer leuk en in, maar nieuwe kleding kopen kan al snel oplopen in kosten. Ruim je kast eens op. Geheid dat je kleding tegenkomt waarvan je was vergeten dat je het had! Kijk eens wat voor nieuwe combinaties je kunt maken met je kleding en ga alleen shoppen voor nieuwe accessoires. Zo heb je voor weinig geld een compleet nieuwe look gecreëerd!

En het beste advies: weet waarvoor je het doet! Elke euro die je uitgeeft, had ook naar de spaarpot voor je trouwdag kunnen gaan. Succes!