What to do in Málaga

Málaga ligt in Spanje aan de Costa del Sol en is de op een na grootste stad van Andalusië. In deze fantastische stad kan je tapas op elke hoek eten, gezellige terrasjes pakken of historische musea bezoeken. Hier komen de vier leukste activiteiten. Zo weet je precies waar je moet zijn en wat je moet doen.

Het bourgondische eten van Málaga
Voor heerlijke tapas ben je bijna overal in Spanje dus ook in Málaga op de goede plek. Geniet van de kleine porties waardoor je van alles wat kan nemen zonder propvol te zitten. Ontdek nieuwe gerechten en laat je verrassen. Er zijn ook meer dan genoeg alcoholische versnaperingen, zoals een frisse vino, pino colada of tinto de verano. En vergeet natuurlijk de wereldberoemde Spaanse sangria niet. Die moet je bestellen voor een echte Spaanse ervaring. Kleine tip: Taberna Del Siglo verdient zeker een bezoekje.

Fietsen in Málaga
Fietsen is de beste manier om een stad te leren kennen. Een stuk sneller dan lopen, maar je ziet veel meer dan vanuit een auto. Bovendien is het veel makkelijk om te stoppen voor een vakantiekiekje. Hoe leuk is het om wegwijs gemaakt te worden door een local? Die kan je nog eens dingen vertellen die andere toeristen niet weten. Het is een slim idee om aan het begin van de vakantie een fietstocht te doen zodat je de rest van de vakantie de weg makkelijk(er) vindt. Nog een aanrader als je een echte Hollander bent en overal heen fietst: een fietstocht maken van Málaga naar Rincón de la Victoria. Niet veel toeristen doen dit, maar het laat wel het authentieke Spanje zien.

Shoppen in Málaga
Zoals in elke grote stad kan je ook in Malaga goed winkelen. In het centrum van Málaga zit een lange hoofdstraat waar je alle grote winkelketens vindt, zoals Zara en Mango. De straat ziet er erg chique uit met ouderwetse, sierlijke lantaarns aan beide kanten van de straat. Als je de bekende winkels juist wilt ontlopen, duik dan de zijstraatjes in. Hier kom je genoeg leuke boetiekjes tegen.

Alcazaba
Alcazaba is een bekende bezienswaardigheid in Málaga. Het is een Moorse vesting en komt uit de negende eeuw. De Arabische invloeden komen duidelijk naar voren. Op de muren zijn allerlei Arabische tekens en figuren te zien. Ook de bogen zijn prachtig versierd. Naast de Arabische invloeden zijn er nog wat Romeinse zuilen te bekennen. Dat hebben de Moren toentertijd zelf verwerkt in het Alcazaba. In het hoofdpaleis van het fort zit een archeologisch museum en daar vlakbij kan je ook nog een ruïne vinden van een Romeins theater.

Kortom: een vakantie in Malaga is een must!