Werken in de bouw? Dit is het leven van een timmerman

Zit je te twijfelen om een bouwopleiding tot timmerman te volgen van Bouwopleidingzuidwest.nl, maar weet je niet precies of deze opleiding wel bij jou past? Lees dan in dit artikel hoe het leven van een timmerman met een bouwopleiding van Bouwopleidingzuidwest.nl eruit ziet en bepaal aan de hand van de informatie in dit artikel of een opleiding tot timmerman ook iets voor jou is.

7:00 uur

De timmerman begint vaak vroeg met werken. Dit is natuurlijk niet verplicht, maar over het algemeen zijn timmermannen echte ochtendmensen. Je begint je werkdag doorgaans op de werkplaats, maar het kan ook voorkomen dat je direct naar een klant moet om een klus te klaren. Begin je op de werkplaats, dan neem je de projecten van die dag door en maak je een duidelijke planning voor die dag.

7:30 uur

Als je een planning hebt gemaakt voor die dag, begin je met werken. Omdat het beroep van een timmerman erg precies is, is het belangrijk om alles stap voor stap te doen en regelmatig pauze te houden tijdens het werk.

11:00 uur

Je geniet van een welverdiend kopje koffie tijdens de koffiepauze. Je kijkt naar de voortgang van je werk en bedenkt wat je de rest van de dag mogelijk nog aan moet passen om het werk echt perfect te maken.

12:00 uur

Je eet je lunch en kletst met collega’s of medewerkers. Na de lunch ga je weer verder met werken, dus je moet goed eten. Ben je klaar met eten, dan pak je je gereedschap er weer bij en ga je weer aan het werk.

15:00 uur

Je neemt nog een kopje koffie en bereid je voor op de afspraak met een klant. Er komt zo iemand langs om een houten constructie te laten maken en jij moet een tekening maken om te laten zien hoe de constructie eruit komt te zien.

16:00 uur

De klant arriveert en jij maakt samen met de klant een tekening voor de houten constructie. Ook stel je een offerte op, zodat de klant precies weet wat hij of zij moet betalen voor de houten constructie. Is de klant weg, dan ruim je de bouwplaats netjes op en evalueer je wat je hebt gedaan. Vervolgens ga je naar huis, om de volgende dag weer verder te werken aan je projecten.