Watersnijden

Watersnijden

Bij Kraan & Roos zijn we van alle markten thuis, zodoende ook watersnijden. Deze snijtechniek vereist een professionele aanpak, voornamelijk omdat het zo’n nauwkeurig proces is. Als u op zoek bent naar expertise bent u bij Kraan & Roos aan het juiste adres: door hun jarenlange ervaring weten onze werknemers precies wat er nodig is om watersnijden op hoog kwaliteitsniveau uit te voeren.

 

Wat is het precies?

Tijdens het watersnijden wordt er onder hoge druk water door een kleine opening gedrukt. Hier zit zodanig veel kracht achter dat er een effectieve snijdende werking wordt veroorzaakt. Deze snijdende is zo sterk dat het door vrijwel ieder materiaal heen snijdt: RVS, staal, beton, koper, marmer, aluminium, titanium, graniet, glas, tegels, rubber, acrylaat, delrin, polycarbonaat, leer, multiplex en hout kunnen allemaal worden bewerkt door middel van watersnijden.

 

Onze werkwijze

Voor watersnijding worden er twee manieren toegepast: snijden met puur water en snijden in combinatie met abrasief, wat een soort zand is. Snijden met puur water is geschikt voor zachtere materialen, terwijl snijding met water en abrasief meer geschikt is voor hardere materialen. Met watersnijden kan er materiaal gesneden worden dat tot 200 millimeter dik is.

 

Voordelen

Watersnijden kent veel voordelen ten opzichte van andere snijmethoden. Zo komen er geen chemische aspecten bij kijken: doordat er uitsluitend gebruik gemaakt wordt van een hogedruk unit is het zeer milieuvriendelijk. Gevolgen hiervan zijn onder andere dat de materiaaleigenschappen hetzelfde blijven en dat er geen verkleuringen en/of vervormingen plaatsvinden.

 

Verder is het ook mogelijk om te graveren, en is de snede kwalitatief en braamloos. Ook is het product na de bewerkingen snijspanningsvrij.

 

Kraan & Roos

Zoals al eerder werd aangegeven is het belangrijk dat watersnijden door professionals uitgevoerd wordt. Onze medewerkers zijn ervaren en weten hun deskundigheid en enthousiasme te allen tijde op een goede manier te combineren. Heeft u interesse of wilt u meer weten? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

This entry was posted in .