Waar moet ik op letten bij het kopen van een drone

Een drone, misschien wel de allerleukste mannengadget die er op het moment te verkijgen is. De radiografische auto’s zijn ingeruild voor flying objects! En nog zonder bemanning ook. Een drone klonk tot een aantal jaar geleden als iets futuristisch maar is in sneltreinvaart de markt aan het veroveren. Waar de eerste toepassingen nog vooral commercieel ingezet werden tegen redelijk hoge prijzen is de drone nu een goede betaalbare gadget! Wil je er een kopen dat kan bijvoorbeeld bij koopjedrone, een betrouwbare Nederlandse aanbieder.

Verschil tussen een quadcopter en drone

Op bijna iedere site of webshop zie je twee type helikopters. Dit gaat dan over een quadcopter of drone. Maar is er wel verschil en wat is het verschil? Er is zeker verschil ondanks dat veel mensen hier geen idee van hebben en zelfs binnen de Nederlandse dronewereld verkeerd wordt geïnterpreteerd.  Een drone staat namelijk voor onbemand lucht vaartuig. Deze werden eerst ingezet voor militaire doeleinden. Een quadcopter is in feite een helikopter met vier propellers. De meeste drones zoals wij die kennen zijn dus in feite quadcopters. Er zijn zelfs hexacopters welke maar liefst 6 proppelors hebben.

Kwaliteit vs kwantiteit

Vanaf zeer lage prijzen kan er een drone worden aangeschaft. Echter wilt dat niet altijd zeggen dat dit de beste optie is. Sterker nog. Veel aanbieders welke een levering hebben van twee weken bestellen deze direct in China. Dat zorgt er dan ook voor dat het bijna onmogelijk is om goede garantievoorwaarden na te leven. Ook een eventuele service is bijna nooit mogelijk. Kies daarom voor een webshop die voorzien is van bepaalde keurmerken. Je kan bijvoorbeeld kijken bij : www.koopjedrone.nl/drone-kopen/. Hier zijn verschillende drones te verkrijgen welke zijn geselecteerd op kwaliteiten en een goede prijs.

Er zijn daarnaast een aantal aspecten welke je kan laten meewegen in je keuze.

  • Vliegtijd met een volle accu en de oplaadtijd
  • ontvangstbereik
  • mogelijkheid tot camera
  • een gyroscoop

Dit zijn pas een aantal puntjes welke je beslissing kunnen beïnvloeden zodat het de uiteindelijke gebruikerservaring van je gekochte drone verbeterd.