Waar komen cocktails vandaan?

Ben jij ook zo weg van cocktails drinken? Heerlijk in het zonnetje, op het terras of aan het water. Waar je ook bent veel landen hebben een bepaalde cocktail als signiture.

De naam

Waar de naam “cocktail” vandaan komt is niet helemaal duidelijk. Er zijn een aantal onderzoeken gedaan naar het woord, maar helemaal duidelijk is het nog steeds niet. Er wordt gedacht dat het afgeleid is van het woord cockt-tailed. Deze benaming werd in de 18e eeuw gebruikt om een niet-raszuiver paard aan te duiden. Omdat een cocktail een mix drankje is en dus geen zuiver drankje heeft het die naam gekregen.

Mojito

Deze cocktail komt oorspronkelijk uit Cuba. De cocktail bevat white-rum, limoensap, water, rietsuiker, munt en ijs. De Mojito is bekend geworden door een Amerikaanse schrijver die fan was geworden van dit drankje. Er is ook een Nederlandse versie van de Mojito. De Dutch Mojito. De ingredienten voor dit drankje zijn: De Kuyper Triple Sec liqueur, Cuban Rum, verse limoen, rietsuiker, soda en munt.

Blue Hawaii

De naam zegt het natuurlijk al. Dit drankje komt oorspronkelijk uit Hawaii. Dit drankje bevat: rum, Blue Curacoa, Sweet ans Sour, wodka en ananassap. Deze cocktail is door een barkeeper bedacht voor het Hillton hotel in Hawaii. Ze zeggen dat er een barkeeper benaderd werd in 1957 die een drankje moest bedenken waar Blue Curacoa als hoofdingrediënt gebruikt zou worden.

Margarita

Dit drankje is eigenlijk bedacht om tequila op een nette manier te kunnen drinken. Het kan dan ook niet anders dan dat dit drankje vanuit Mexico komt. De ingredienten die gebruikt worden om een margarita cocktail te maken zijn: witte tequila, triple sec, limoensap, ijs en zout. Vaak wordt er bij dit drankje ook een suiker randje op het glas gedaan. Dit is ook voor de uitstraling van het drankje.

Caipirinha

Als laatste de caipirinha cocktail. Dit drankje werd oorspronkelijk gebruikt om griep te genezen. Het was in eerste instantie dus een medicijn. Dit is een Braziliaanse cocktail die waarschijnlijk op het platteland is bedacht. De naam is hieruit afgeleid. Caipirinha is namelijk een neerbuigende term waarmee vroeger ongeschoolde plattelandsbewoners werden aangeduid.