Voordelen van keyboard leren spelen

Veel beginnende pianisten denken bij het piano spelen meteen aan grote piano’s, zoals de akoestische en/of vleugel piano. Maar is zo’n dure piano eigenlijk wel nodig om de beginselen van het piano spelen aan te leren? Nou, in principe niet. Je kunt ook gewoon de basis leren op een eenvoudig toetsinstrument, zoals bijvoorbeeld de keyboard piano. Keyboard leren spelen is vergelijkbaar met het bespelen van niet digitale toetsinstrumenten. Maar wat zijn nou eigenlijk de voordelen van een elektrische piano in vergelijking tot één met een hamer- en snaarmechanisme.

Waarom een keyboard piano zo populair is

Zoals gezegd is een keyboard een digitale piano variant. Hierdoor heeft een keyboard ten opzichte van bijvoorbeeld een vleugel piano een aantal voordelen. Ten eerste is een keyboard piano licht in gewicht, waardoor deze makkelijk is te vervoeren. Daarnaast maakt een keyboard meer geluiden in vergelijking tot een akoestische piano, welke alleen het piano geluid produceert. Voor beginners is een grote hoeveelheid geluiden natuurlijk veel leuker en kan er flink geëxperimenteerd worden.

Keyboard piano voor online pianolessen?

Keyboards en digitale piano’s gaan goed samen met online pianolessen. Deze toetsinstrumenten zijn namelijk compatibel met computers en andere systemen, welke gebruik maken van software. Zo kun je bijvoorbeeld het keyboard gebruiken om muziek te bewerken. Een online piano cursus is online te verkrijgen. Wanneer je alleen maar een laptop, keyboard en internet/wifi hebt kun je eigenlijk overal pianolessen volgen. Wanneer je even bij een vriend(in) wil piano spelen, dan kun je alles gemakkelijk meenemen. Bij een akoestische piano zou dit niet mogelijk zijn, omdat deze haast niet is te verplaatsen.

Een keyboard piano kopen kan eenvoudig online voor een groter aanbod. Er zijn namelijk meerdere webshops, welke alle soorten en maten toetsinstrumenten aanbieden. Online bestellen is ook mogelijk, omdat keyboards niet veel ruimte in beslag nemen, waardoor de bestelkosten beperkt blijven.