Voordelen van het ondernemerschap

Je hebt net je bedrijf aangemeld bij de Kamer van Koophandel en vrijwel direct stromen de zakelijke aanbiedingen je om de oren. Je kunt nu profiteren van de vele voordelen die een eigen bedrijf met zich meebrengt. Er zijn een paar zakelijke voordelen die zeker de moeite waard zijn om je in te verdiepen. Hieronder zullen we er een aantal bespreken. Naast de zakelijke voordelen kent het ondernemerschap nog andere voordelen. Zo heb je veel vrijheid. Je krijgt de mogelijkheid om te doen wat je zelf wilt, zonder kritiek te krijgen van anderen. Je hebt verantwoordelijkheid, financiële onafhankelijkheid, een lagere belastingdruk, afwisseling en je begeeft je in een heel ander netwerk. Dit zijn zomaar wat voordelen die je krijgt als jij je eigen onderneming start.

 

De btw is aftrekbaar

Een ander groot voordeel waar je als ondernemer van kunt profiteren, is het aftrekken van de btw. Van aankopen zoals een zakelijke telefoon en een zakelijke auto haal je zo de btw af. Zo zijn er natuurlijk nog tal van andere dingen die jij voor je zaak kunt kopen en waar jij geen btw over hoeft te betalen. Ideaal dus dat ondernemerschap.

 

Zakelijke energie

Nog weer een ander voordeel is dat je met jouw bedrijf zakelijke energie af kunt sluiten. Zakelijke energie is vaak goedkoper en door de juiste aanbieder te kiezen, kun je al snel veel euro’s besparen. Voordat je zakelijke energie gaat afnemen, is het belangrijk dat jij je goed laat informeren over de verschillende energieleveranciers. Bekijk de pakketten en aanbiedingen en zoek degene die het beste bij jou past. Kijk bijvoorbeeld eens op www.gazprom-energy.nl. Een zakelijke energieleverancier die meedenkt met de ondernemer.

 

Fiscale voordelen

Er zijn ook een aantal fiscale voordelen en deze gelden vooral voor de startende ondernemers. Zo mag je gebruik maken van de zelfstandigenaftrek en misschien ook wel van de startersaftrek. Draai je nog niet zoveel omzet? Dan kun je in aanmerking komen voor de kleineondernemersregeling. Verder is het mogelijk dat je in de eerste jaren als ondernemer een wisselende omzet hebt. Is dit het geval? Dan kun je een middelingsverzoek indienen. Tot slot heb je als midden klein bedrijf recht op de MKB-winstvrijstelling. Genoeg voordelen dus voor jou als ondernemer!