Verhuizen naar een nieuw bedrijfspand

Je bedrijf begint uit zijn jasje te groeien. Er moeten namelijk steeds meer medewerkers aangenomen worden om aan de vraag van klanten te kunnen voldoen. De productie is recent al opgeschroefd tot de maximale capaciteit. Medewerkers moeten in ploegen diensten gaan werken omdat het netwerk het anders niet meer aan kan. Kortom: het wordt hoog tijd om naar een ander pand te verhuizen.

Aandachtspunten

Voor en tijdens een verhuizing moet je van alles regelen en overal op letten. Bij de aanschaf van het pand zijn zaken zoals: kosten, bereikbaarheid en ruimte erg belangrijk. Maar wat te denken van de inrichting van het gehele pand. Je zou er goed aan doen door een binnenhuis architect een ontwerp op te laten stellen aan de hand van alle eisen die je hebt. Deze eisen zul je in verschillende brainstormsessies naar boven moeten krijgen. Neem hierbij ook de wensen van de medewerkers in mee. Je medewerker moeten natuurlijk een groot deel van de werkzaamheden gaan verrichten. Wanneer zij niet goed kunnen werken is de kans erg groot dat je tegen problemen aan loopt.

ICT infrastructuur

Naast het inhuren van een binnenshuis architect, is het verstandig om IT medewerkers een systeem- en netwerkbeheer plan op te laten stellen. Mocht je hier de capaciteit niet voor hebben of wil je graag een frisse blik op de organisatie krijgen? Netwerkbeheer uitbesteden is ook een oplossing, overigens kun je dit ook met systeembeheer doen.

De gehele IT infrastructuur zal opnieuw aangelegd moeten worden in het nieuwe pand. Dit is natuurlijk een mooie kans om alles direct goed aan te pakken. Alle knelpunten die er op dit moment zijn kunnen verholpen worden. Allereerst moeten de functionele en technische eisen en wensen worden vastgesteld. Grotendeels kunnen deze vanuit de huidige situatie worden overgenomen, maar het netwerk moet natuurlijk “future proof”worden. Bij alle apparatuur moet gekeken worden of het nog voldoet aan de technische eisen die er aan gesteld worden. Wanneer er bijvoorbeeld nieuwe software benodigd is, moeten de computers dit wel aan kunnen. Naast bovengenoemde moet er rekening gehouden worden met: software licenties, hardware afschrijving, contracten, netwerkaansluitingen, servers, routers, bekabeling en noem maar op. Nu kan ik begrijpen dat als IT niet tot je core business behoort, je hier liever niet te veel geld aan kwijt bent. Dus als je het kapitaal niet hebt om een full-time IT’er extra in dienst te nemen, kun je altijd tijdelijk systeembeheer uitbesteden. Op deze manier geniet je tijdelijk van extra capaciteit en hoef je geen vastcontract uit te geven.
Mocht je op dit moment geen IT afdeling hebben, dan is het sowieso aan te raden om systeem- en netwerkbeheer uit te besteden. IT is en wordt steeds belangrijker gevonden, en het zorgt er in veel gevallen voor dat er efficiënter gewerkt kan worden.