Verhuizen met succes

Verhuizen is een heel karwei. Niet alleen moet je eerst een nieuwe geschikte woning vinden en je oude woning opzeggen. Al je spullen inpakken en vervoeren, nieuw meubilair en decoratie kopen, schilderen, laminaat leggen, en ga zo maar door horen er ook bij. Een verhuizing neemt veel tijd in beslag, en kost meestal ook veel geld. Op deze manier zorg jij dat je verhuizing alsnog soepel verloopt.

Verhuizen met planning

Verhuizen zonder problemen begint bij een goede planning. Spreek op tijd af wie jou die dag waarmee gaat helpen en herinner diegene daar ook aan. Plan je verhuizing bovendien in een voor jou rustige week. Hierdoor heb je tijd en hoef je je niet druk te maken om andere zaken. Moet je vaker op en neer rijden? Rijdt dan niet in de spits, ook dit veroorzaakt alleen maar stress.

Verhuizen zonder rotzooi

In de tijd dat je in je oude woning hebt gewoond hebben zich waarschijnlijk heel wat rotzooi en onnodige spullen aangezameld. Wees kritisch bij het inpakken van verhuisdozen, en neem alleen mee waar je echt plek voor hebt en wat echt nodig is. Dit kost je wellicht iets meer moeite van tevoren, maar des te fijner is het als je in je nieuwe woning meteen alles op zijn plek kunt zetten zonder na te moeten denken bij het nut ervan.

Verhuizen zonder onkosten

Waarschijnlijk heb je meer bruikbare meubels dan je zelf denkt. Kijk eens goed om je heen en wees kritisch. Vind je die ene kast echt niet meer leuk, of zou hij in een nieuwe omgeving met nieuwe aankleding nog wel een paar jaar mee kunnen gaan? Toegegeven, sommige dingen zijn na een tijdje wel toe aan vervanging. Versleten matrassen bijvoorbeeld. Koop dan een pocketveer matras: deze zijn relatief goedkoop maar alsnog hartstikke comfortabel. Denk er ook eens over na of je bepaalde spullen of meubels kunt verkopen in plaats van ze aan de straat te zetten. Met het verdiende geld kun je leuke dingen voor je nieuwe woning kopen!