Ventilatie zonder afbreuk aan design

Wanneer ik mensen hoor spreken over ventilatie, hebben ze het vaak over van die kleine ventilatoren die je kunt kopen bij de Blokker, Gamma of Praxis. Deze ventilatoren werken prima op een warme zomerse dag, maar wat nu als je ventilatie iets professioneler aan wilt pakken. Dan is er de mogelijkheid om gebruik te maken van mechanische ventilatie. Deze vorm van ventilatie verplaatst lucht niet alleen, maar biedt ook de mogelijkheid om lucht te verkoelen en/of te verwarmen. Het type ventilatie dat je kiest is afhankelijk van jouw woon -en ventilatiewensen.

Dakventilatoren

Deze vorm van ventilatie is vooral handig wanneer je wel de voordelen van ventilatie wilt ervaren, maar absoluut niet de nadelen. Dakventilatie kan op zo een beetje ieder dak geplaatst worden, zowel hellend als plat dak. Ventilatie wordt in deze gevallen meestal geplaatst door middel van dakplaten. Doordat dakventilatoren op het dak staan, heb je weinig tot geen last van het geluid dat deze units produceren.

Woonhuisventilatoren

Een andere vorm van ventilatoren die prima geschikt zijn voor woonhuizen, zijn woonhuisventilatoren. Deze units zijn in principe net zo weinig storend als normale huis, tuin en keuken ventilatoren, maar bieden ook nog het voordeel dat deze mechanisch zijn. Doordat ze zeer klein zijn, kun je ze prima in elke woning plaatsen.

WTW

Wanneer je enigszins groot woont is het verstandig om te kiezen voor WTW. Deze units kunnen namelijk net iets meer dan de traditionele en reguliere mechanische ventilatie. Deze units zijn namelijk ook geschikt om woningen te verwarmen en dat is vrij uniek. Doordat de units zijn gevuld met WTW filters zijn ze ook prima in staat de lucht te verschonen.

Schakel de hulp in van een specialist

Wanneer je niet zeker wete welk type ventilatie het beste geschikt is voor jouw situatie adviseer ik de hulp in te schakelen van een specialist. Zij kunnen vaak heel precies aangeven welk type ventilatie het meest geschikt is voor jouw situatie. Dan maak je dus nooit de verkeerde keuze en aangezien er bij het aanleggen van mechanische ventilatie vaak breekwerk komt kijken is dat wel verstandig.