Veel singles doen aan online dating

In een onderzoek over online dating komt naar voren dat er op dit moment meer dan een 1,2 miljoen singles uit Nederland zijn die gebruik maken van een vorm van online dating. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van de bekende datingsite Lexa. Naast de bekende datingsites zoals Relatieplanet, Lexa en Parship wordt er tegenwoordig ook veel gebruikt gemaakt van nieuwere platforms zoals de App Tinder.

Volgens dit onderzoek waren er ongeveer 20 miljoen dates te tellen in 2014. Het grootste gedeelte van deze dating kwamen voort uit een vorm van online dating. Voornamelijk eetgelegenheden, kroegen en bioscopen verdienden goed aan deze dates. Er werd namelijk ruim 700 miljoen euro uitgegeven aan deze dates. Hiernaast werd er geld uitgegeven aan kleding, persoonlijke verzorging en cadeau’s. Het gemiddelde besteedde bedrag komt daarbij op iets meer dan dertig euro per persoon per date.

Veranderingen in online dating

Door de komst van datingapps zijn veel meer singles actief op zoekt gegaan naar een date. Doordat verschillende datingapps gratis te gebruiken zijn zien we dus ook een forse stijging in het aantal dates dat hier uit is voort gekomen. Ten opzichte van het vorige jaar was er een stijging van ruim zestig procent gemeten als het gaat om het hebben van een fysieke afspraak.

Toch zijn er wel degelijk nadelen aan het laagdrempelige karakter en het gratis gebruik kunnen maken van deze apps. Kwaadwilligen kunnen zich eenvoudig anders voordoen en heel andere motieven hebben om een date te hebben. Houdt hier dus altijd rekening mee! Vertrouw je het niet, doe het dan niet. Bij datingsites is het om deze reden veiliger daten. Bij de bekende datingsites worden leden gescreend en zijn er ook andere gegevens zoals die van de bank bekend. Ook zullen singles op datingsites gemiddeld serieuzer zijn en kun je uitgebreide profielen bekijken.