Top 3 manieren om Instagram te gebruiken

Instagram wordt momenteel door miljoenen mensen wereldwijd gebruikt, en voor een goede reden: Foto’s delen met je vrienden was nog nooit zo makkelijk! Echter, Instagram kan naast het verbinden van mensen ook dienen als effectief marketing platform. Als u een bedrijf heeft en deze graag online wilt promoten dan is Instagram een goed platform om mee te beginnen. Daarom volgen nu de 3 beste manieren om effectief gebruik te maken van Instagram:

1. Hashtags, hashtags en meer hashtags

Hashtags worden gebruikt door Twitter, Instagram en tegenwoordig heeft Facebook ook hashtags geïmplementeerd. In de praktijk blijkt zelfs dat Instagram gebruikers voornamelijk via hashtags communiceren. Dit is waarom het belangrijk is om goed om te kunnen gaan met hashtags. Door het gebruik van hashtags worden uw foto’s namelijk sneller gevonden en zo zult u ook sneller volgers krijgen.

2. Speciale acties

Nederlanders houden van kortingsacties of wedstrijden waarmee zij gratis producten kunnen winnen. Dit is waarom promotie door gratis producten te verstrekken of korting aan te bieden nooit fout kan gaan. Een dergelijke actie is een win-win situatie, de klant heeft een kans om een gratis product te winnen en uw naamsbekendheid wordt ondertussen vergroot. Een geweldige manier om op Instagram te gebruiken is om mensen aan te moedigen om hun eigen foto’s met het product te delen. Hierbij kunt u de prijs geven aan de meest originele foto.

3. Contact met uw klanten onderhouden

Het onderhouden van een band met uw klanten is erg belangrijk, zeker voor kleine en middelgrote bedrijven met een beperkte doelgroep. U kunt uw klanten laten zien dat u deze band serieus neemt door te reageren op hun reacties of vragen. Dit zal zeker gewaardeerd worden en vergroot de kans dat een klant nog een keer iets bij u koopt.

Mocht u na deze tips nog steeds niet het gewenste resultaat hebben dan is er nog één oplossing voor u, namelijk Instagram volgers kopen. Hierdoor lijkt uw Instagram account populairder waardoor mensen eerder geneigd zijn u ook te volgen.