Tips voor meer ruimte en minder spullen

Kun je het speciaal stucwerk van je muur bijna niet meer zien door alle spullen die ervoor staan? We helpen je graag een handje om alle onnodige spullen weg te werken. Volg gewoon deze tips!

Heb jij die knuffel nog steeds nodig?

Je zal vast en zeker spullen in je woning hebben met emotionele waarde, maar aan de andere kant zal je ook spullen hebben die weinig tot geen waarde hebben. Ben realistisch en gooi weg wat je niet meer nodig hebt (fysiek of emotioneel). Haal al je knuffels van zolder en maak anderen hier blij mee.

Ga jij dat ooit gebruiken?

Producten kopen voor in je woning is leuk maar hoe vaak gebruik jij je margaritamixer nou echt? Overleg goed met je partner of met jezelf als je alleen woont, of je bepaalde spullen überhaupt ooit gaat gebruiken. Door je dit af te vragen ga je plotseling de helft minder kopen. Het kan ook helpen om alles in een doos te stoppen. Heb je de spullen in de doos een jaar lang niet aangeraakt? Dan zal je dat waarschijnlijk ook nooit doen.

Koop spullen voor nu…

Koop geen spullen voor iets dat je jezelf in de toekomst ziet doen. Ben je nog geen visser? Dan hoef je ook nog geen dure visspullen te kopen! Koop alleen voor datgeen wat je op dat moment nodig hebt. Om een simpel voorbeeld te geven; als je al heel je leven voetbalt is het een goed idee om voetbalschoenen te kopen. Maar ben je geen voetballer dan moet je die mooie schoentjes met noppen ook lekker laten liggen.

De grote uitverkoop

In plaats van spullen weg te gooien kan je ze ook verkopen. Dit levert niet alleen geld op maar zorgt ook voor meer ruimte in je woning. Doorzoek je woning en probeer zoveel mogelijk nutteloze producten de uitverkoop in te helpen. Overigens kan je ook leuke mensen ontmoeten tijdens het verkopen van je spullen.