Tips voor je verhuizing

Wanneer je naar een ander huis verhuist moet je met van alles en nog wat rekening houden. Veel mensen onderschatten dit en lopen zo tegen veel problemen aan wanneer de daadwerkelijke verhuizing begint. Bij een internationale verhuizing naar bijvoorbeeld Noorwegen zijn er nog meer zaken waarmee je rekening moet houden. Voor dit soort verhuizingen is het verstandig om contact op te nemen met een verhuisbedrijf.

Doe het zelf verhuispakket

Om al je spullen veilig te kunnen verhuizen zijn er diverse verpakkingsmaterialen nodig. Zo heb je een flink aantal kartonnen verhuisdozen nodig. Plakband om deze dozen dicht te maken. Minimaal een kilo of 5 aan papier ter bescherming van belangrijke of breekbare spullen en natuurlijk stickers om de dozen te labelen. Om grote meubels of zware dingen te verplaatsen kan het verstandig zijn om een katrol of steekwagentje te huren. Vergeet ook geen spanbanden te halen wanneer je met een aanhanger op en neer gaat rijden.

Wat mag ik zeker niet vergeten

Voordat je naar je nieuwe huis gaat is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Zo moet je nieuwe verzekeringen afsluiten voor het huis. Het gas, licht en water regelen evenals internet en tv. Vergeet ook zeker niet om bij alle instanties die je maar kan bedenken de adreswijziging door te geven.Oh ja, vergeet ook niet om je koelkast en vriezer in zijn algeheel leeg te halen en goed schoon te maken. Het eten en drinken kan sowieso niet bewaard worden en wanneer je deze van te voren al schoonmaakt heb je hier in het nieuwe huis geen last van. Iets waar veel mensen niet aan denken en pas last minute achter komen zijn de gordijnen. Ook deze moet je er af halen en meenemen. Je levert het huis natuurlijk kaal op dus alles maar dan ook echt alles moet uit huis zijn. Omdat je alles uit huis haalt is het belangrijk om belangrijke papieren apart en/of bij de hand te houden. Je weet maar nooit wanneer je deze nodig hebt en tijdens een verhuizing kan het gebeuren dat je spullen kwijt raakt.

Eerste verhuizing?

Als je voor het eerst gaat verhuizen naar een nieuwe woonplaats laat je dan goed inlichten over wat er allemaal bij komt kijken. Neem desnoods contact op met verhuisbedrijven. Deze vakmensen doe dit werk dagelijks en kunnen je optimaal adviseren op dit gebied. Mocht je gaan emigreren dan is het zeker aan te raden om een verhuisbedrijf diverse onderhandelingen uit te laten voeren.