Tips voor het kiezen van een cateraar

Wanneer u een cateraar nodig heeft voor een evenement is de grootste vraag natuurlijk met wie ga ik in zee? Kan de cateraar zich aanpassen aan uw evenement? Is het een bruiloft is het bedrijfsfeest. De cateraar moet daarom flexibel zijn en aan al uw wensen kunnen voldoen. Hieronder heb ik wat tips voor het kiezen van een cateraar op een rijtje gezet

Beschikbaarheid

Eerst en vooral moet je natuurlijk kijken of de cateraar die je op het oog hebt beschikbaar is op de datum van je evenement/feest. Kijk hoe je moet boeken en wat de betalingsmogelijkheden zijn. Waas er zeker van dat de cateraar beschikbaar is op de daadwerkelijke datum en wanneer je moet betalen. Het laatste wat je wilt is vlak voor het evenement te horen krijgen dat er iets kwa afspraak verkeerd is gegaan en de cateraar niet beschikbaar is. Ik geef dan ook altijd het advies dat men, mits mogelijk, minstens een paar maanden van te voren al verschillende cateraars gaat vergelijken en benaderen. Het kan soms even duur voordat je een offerte van alle cateraars binnen hebt.

Begroting

Het is belangrijk dat je snel een beeld hebt van de kosten. Vraag daarom gelijk naar de opties van de cateraar en vertel wat je budget is. Vaak kan een goede cateraar een aangepast pakket maken voor elke budget. Vraag goed wat er allemaal wel en niet is inbegrepen bij de prijs. Zo kun je de cateraars beter met elkaar vergelijken. Sommige cateraar bieden bestek en tafels er bij, terwijl bij sommige je zelf de afwas misschien moet doen!

Ervaring

Als je wilt dat alles vlekkeloos verloopt is het vaak beter om een cateringbedrijf uit te kiezen dat al veel ervaring heeft. Kijk echter wel of het relevante ervaring is. Een cateraar met veel ervaring in de zakelijk markt is misschien niet de beste keus wanneer je catering zoekt voor een bruiloft. Kijk ook goed rond op internet en lees recensies.

Catering Arnhem is een voorbeeld van een goede cateraar die alle facetten van catering op zich kan nemen. Je hoeft je dan nergens meer druk om te maken. Je kunt dan gewoon zelf genieten.