Tips voor het bespelen van een piano

Piano spelen doe je niet zomaar. Er zit namelijk veel tijd in en er komt stiekem ook nog een hoop bij kijken. Daarom een aantal tips voor het beter bespelen van een piano.

Tip 1.

De eerste tip heeft te maken met het instrument. Wanneer je goed wil kunnen spelen heb je natuurlijk een goed instrument nodig. Bij het kopen van een piano is het daarom ook belangrijk om te letten op of deze nog in goede staat verkeerd. Wanneer dit zo is komt er nog iets om de hoek kijken. Het verhuizen van de piano. Een piano verhuizen is niet zomaar gebeurt. Hier kan je speciaal iemand voor inhuren die zorgt dat dit op goede wijze gebeurt.

Tip 2.

Wanneer je speelt op een akoestische piano zorg er dan voor dat deze goed gestemd is. Het kan namelijk niet zo mooi klinken, waardoor het dan ook niet zo leuk wordt om naar te luisteren. Een piano stemmen kan je ook door een professional laten doen. Dan weet je in ieder geval zeker dat het goed gebeurt. Dit geldt niet alleen voor een piano. Een blokfluit bijvoorbeeld kan dit probleem ook hebben.

Tip 3.

Houding. Een goede houding is heel belangrijk bij het bespelen van de piano. Een rechte rug is zeer belangrijk. Dit is belangrijk omdat je het anders niet goed vol kan houden. Je kan hier namelijk kwaaltjes van krijgen. Rugpijn, spierpijn of een stijve nek kunnen hieruit voortkomen. Dit wil je natuurlijk niet, dus let daarom goed op je houding tijdens het spelen.

Tip 4.

Beluister verschillende stijlen muziek. Luister naar verschillende soorten pianomuziek zoals jazz of een klassiek nummer.Dit is om inspiratie op te doen en om te kijken welke muzieksoort jij zelf het mooiste en het leukste vind om te spelen.

Tip 5.

Naspelen. Probeer zoveel mogelijk liedjes na te spelen. Zo leer je niet verschillende nummer, maar je traint ook gelijk je muzikale gehoor.

Tip 6.

Doe rustig aan. Ja oefening baart kunst, maar teveel is nooit goed. Het kan namelijk zo zijn dat je kramp krijgt. Wanneer dit zo is kan je je spieren overbelasten. Dit hoeft niet alleen bij kramp te blijven. Het kan namelijk zo zijn dat je zelfs ontstekingen kan krijgen.

Tip 7.

Leeftijd. Aan piano spelen zit niet echt een leeftijd. Je bent nooit te oud om te leren. Iedereen kan leren piano spelen. Het is wel zo dat hoe jonger je begint hoe beter je kan worden, maar dit is bijna bij alles.