Tips voor een snelle make-up

We hebben eigenlijk allemaal wel eens haast in de ochtend. Misschien ben je wel te lang in je bed blijven liggen, of kostte het uitzoeken van je outfit net iets meer tijd dan gepland. In dit geval is het fijn als je je make-up snel kunt doen. Op deze manier haal je je tijd weer in en kun je netjes op tijd op je werk of op school verschijnen. Met de juiste tips ben je in de ochtend zo klaar met je make-up. Als je kiest voor de juiste producten, zul je er binnen de kortste keren perfect verzorgd uitzien. Een snelle make-up routine, multifunctionele make-up of permanente make up kunnen allemaal helpen voor een snelle make-up look.

Basis make-up producten

Ten eerste is het verstandig om je producten voor je basis make-up apart te leggen in bijvoorbeeld in een toilettasje. Als je dan merkt dat je haast hebt in de ochtend, hoef je alleen maar naar dit toilettasje te grijpen en je hebt al je producten voor je basis make-up bij de hand. Je hoeft niet te gaan zoeken naar producten, je hoeft niet je hele stash door, maar je bent beperkt tot deze producten. Dit kan dus al veel tijd schelen.

Make-up routine

Verder is het slim om op een ochtend met haast geen nieuwe dingen uit te gaan proberen. Ga dus geen nieuwe kleurtjes of looks uitproberen. Stel dat dit mislukt, dan kost het alleen maar meer tijd om het eraf te halen en weer opnieuw aan te brengen. Je kunt ervoor zorgen dat je een bepaalde standaard make-up routine hebt voor deze dagen met haast. Zo weet je zeker dat de look er goed uit komt te zien en dat je geen tijd hoeft te verspillen met make-up weghalen. Bovendien word je steeds sneller in je make-up routine, als je deze vaak uitvoert.

Multifunctionele make-up

Een product wat eigenlijk niet mag ontbreken bij je basis make-up, is een multifunctioneel product. Deze producten kun je bijvoorbeeld vinden bij Mac. Zo kun je Stereo Rose bijvoorbeeld gebruiken als blush, highlighter, bronzer, en oogschaduw.

Overige tips

Natuurlijk zijn er nog veel meer tips die je kunt gebruiken als je snel je make-up moet aanbrengen. Als je bijvoorbeeld met de bus of de trein naar school gaat, kun je hier gewoon je lipstick of lipgloss aanbrengen. Dit onderdeel van je make-up is goed te doen in het openbaar vervoer. Ook is het slim om te kiezen voor een simpele ooglook en een felle lipkleur. Ooglooks kosten namelijk over het algemeen meer tijd dan wat make-up op je lippen. Zorg er wel voor dat deze lipstick of lipgloss netjes erop zit, anders ziet het er niet verzorgd uit. Stel dus prioriteiten als je moet haasten met je make-up. Geen uitgebreide oogschaduwlook dus, maar wat foundation, blush, wenkbrauwpotlood en mascara. Ook kun je onderweg nog wat lipgloss aanbrengen. Verder zijn goede kwasten of tools ook erg van belang bij het aanbrengen van je make-up. Met het gebruik van de juiste tools of kwasten zal je make-up er veel sneller mooi opzitten.

Permanente make up

Een andere optie om sneller met je make-up klaar te zijn, is het laten aanbrengen van permanente make up. Deze make-up wordt aangebracht door middel van micropigmentatie. Of je nou kiest voor PMU lippen, PMU wenkbrauwen of een andere vorm van micropigmentatie, het zal je veel tijd schelen in de ochtend. Bovendien kan het niet uitlopen in de regen of tijdens het zwemmen of sporten.