Tips voor belasting aangiften

1 maart was het weer zo ver: er konden weer belasting aangiften gedaan worden! Elk jaar gaat in maart het formulier van de Belastingdienst open voor particulieren om aangiften te doen over inkomstenbelasting van het jaar ervoor. Zo kan je zelf controleren of alle gegevens kloppen en heeft de Belastingdienst een goed en actueel overzicht van jouw financiële inkomsten en uitgaven. De belasting aangiften zijn niet het leukste klusje wat er bestaat. Daarom hier een paar tips voor degene die het nog niet hebben ingevuld:

 

Bereidt je voor

Om de belasting aangiften voor jezelf gemakkelijk te maken, zorg je ervoor dat je alles bij de hand hebt. Dan is het een fluitje van een cent om de aangifte te doen. De gegevens die je nodig hebt zijn:

  • Persoonlijke gegevens
  • Inkomsten
  • Overzicht van bankrekeningen
  • Wonen
  • Aftrekposten
  • Overige gegevens

 

Aangifte doen

Om in te kunnen loggen bij de belastingdienst voor de belasting aangiften, heb je een werkend DigiD nodig. Zodra je deze bij de hand hebt, klik je op ‘aangifte inkomstenbelasting doen’. Vervolgens loop je alle stappen door. De ontbrekende informatie vul je in.

 

Controleren

Een groot deel van de informatie is al vooraf door de Belastingdienst ingevuld. Het is wel belangrijk dat jij deze gegevens zelf controleert. De Belastingdienst heeft niet altijd zicht op alle geldstromen, dus is het van belang dat je hier zelf goed op let. Moet je even tussendoor iets opzoeken? Geen probleem. Je kunt gewoon even op ‘opslaan en sluiten’ klikken, waarna je op een ander moment weer verder kunt gaan waar je bent gebleven.

 

Ondertekenen

Ben je helemaal klaar en heb je alles gecontroleerd? Dan ben je klaar om het te verzenden. Na het ondertekenen krijg je een bevestiging.

 

Belasting aangiften uitbesteden

Vind jij het elk jaar weer een crime om die belasting aangiften te doen? Of is er in jouw financiële situatie het afgelopen jaar veel veranderd? Dan kan je er voor kiezen om de belasting aangiften uit te besteden aan een professional met kennis van fiscale zaken. Dit is De Bruijn en Partners, die jaarlijks voor hun klanten de financiële administratie uit handen nemen. Zowel particulier als bedrijven.

 

This entry was posted in .