Thuiswerkers steeds vaker weer naar kantoor

Veel thuiswerkers pakken steeds vaker de moeite om weer naar kantoor te komen voor een productieve dag. Waar jarenlang de trend zich verplaatste naar een verhoging van het aantal thuiswerkers is nu een nieuwe trend te zien. Steeds vaker gaan thuiswerkers regelmatig naar kantoor. Het Nieuwe Werken is dus niet alleen maar flexwerken. Dit blijkt uit een enquête gehouden onder 5.300 professionals.

Gang naar kantoor

Zelfs werknemers welke thuis mogen blijven vanuit de baas gaan toch regelmatig naar kantoor. Dit is om verschillende redenen maar de belangrijkste reden blijft toch het contact met de overige collega’s. Vaak wordt er bij thuiswerk nog contact gezocht door bijvoorbeeld te Skypen. Niet alleen gezelligheid en inspiratie is van belang voor de gang naar kantoor. Ook het bewijzen en profileren tegenover eventuele leidinggevende en collega’s is van belang. Een eventuele afwijzing waar je zelf niet bij bent is immers moeilijk te verdedigen. Toch geld dit voor een minderheid van de ondervraagden.

Angst voor prestaties

Veel angsten voor een twijfelende baas komen voort uit de crisis. Veel sectoren zijn het slachtoffer geworden van grote verliezen en er zijn dan ook heel wat ontslagen gevallen. Veel medewerkers willen dan ook graag hun gezicht laten zien zodat er duidelijk wordt getoond wat ze precies in hun mars hebben. De bezettingsgraad van de grote kantoren is dan ook weer gestegen van 70% naar 90% tijdens afgelopen crisis. De crisis is dus voor veel mensen ook het ideale moment om een  opleiding te volgen. Deeltijdopleidingen zoals Scheidegger of www.fabiusopleidingen.nl zijn ongekend populair bij zowel werkenden als werkzoekenden.

Veel mensen zweren bij flexwerk. Ze worden er productiever van en vinden het natuurlijk ook gewoon leuker werken. Je kan je dagen flexibel indelen en levert aan het einde van de week een output op voor je verantwoordelijke.

 

 

This entry was posted in .