Succesvol je gitaar verkopen?

Natuurlijk wil je er niet aan denken, maar de kans dat het voorkomt is aanwezig. Namelijk je gitaar verkopen. Maar betekent dit ook meteen dat je gaat stoppen met gitaar spelen? Nee zeker niet! Soms is het gewoon eens tijd voor wat anders. De beginners gitaar ben je zogezegd ‘uitgegroeid’. Het is tijd voor iets nieuws! Een gitaar die wat beter aansluit op de stijl die jij hanteert en hetgeen wat je wilt uitstralen naar anderen.

Waarop letten bij het verkopen van je gitaar?

Natuurlijk zijn er een aantal belangrijke punten waar je op moet letten bij het verkopen van je gitaar. Veel mensen weten niet waar ze moeten beginnen en zien er erg tegenop om hun gitaar te verkopen. Daarom stellen ze het verkoop van de gitaar uit. Uiteindelijk komt de gitaar dan ergens op zolder te liggen, wat natuurlijk niet goed is voor de kwaliteit.

Een aantal dingen waar je op moet letten zijn:

  • Zet je gitaar nooit te koop voor een te laag bedrag.
  • Ga eerst socializen bij vrienden en familie of iemand nog een gitaar wil kopen.
  • Maak mooie foto’s en geef duidelijk aan wat je allemaal aanbiedt en hoe lang je de gitaar al hebt.
  • Laat zien hoe groot je passie wel niet is voor het gitaar spelen. Hierdoor weet de koper dat je zorgvuldig en goed voor de gitaar hebt gezorgd.

Waar verkoop je een gitaar?

De meest bekende plek om je gitaar te verkopen is wel marktplaats. Op marktplaats kan je in de meeste gevallen gewoon gratis je gitaar te koop aanbieden. Wil je wat meer mogelijkheden en hoger in de zoekresultaten komen bij marktplaats, dan komt er toch een kleine vergoeding bij kijken. Een gitaar verkopen hoeft daarom niet veel te kosten. Daarnaast komen de reacties vanzelf wel en is geduld erg belangrijk. Ook is het belangrijk om een vaste prijs te hanteren, maar weet wel dat de eerste bieders vaak de echte kopers zijn.