Stop wateroverlast met praktische groenvoorziening

In toenemende mate krijgen we in Nederland last van het veranderende weerklimaat. Door de opwarming van de aarde hebben we de afgelopen jaren steeds meer te maken gehad met extreme regenval. Het afvoeren van dit regenwater via het riool is simpelweg niet te doen, omdat het systeem niet berekend is op zo veel water tegelijkertijd. Als inwoner is het dus belangrijk om de zaken zelf goed te regelen. Aan de slag gaan met een praktische groenvoorziening om water op te slaan, is het minste wat jij kunt doen om droge voeten te houden. Wat de toepassingen voor jouw tuin kunnen zijn, lees je hier.

 

Groene daken

De stedelijke gebieden uit de lucht zien er vooral grijs en zwart uit. Alle platte daken die je vanuit de lucht kunt zien, zijn oppervlaktes waar geen water opgeslagen of vastgehouden kan worden. Toch kan je ervoor zorgen om jouw vierkante meters milieuvriendelijker te maken, door er een groen dak van te maken. Denk bijvoorbeeld aan het platte dak van jouw schuur. Hier kan je een prachtige groenvoorziening op laten maken voor het tijdelijk vasthouden van regenwater. Een groot bijkomend voordeel is dat het een isolerend effect heeft, wat er voor zorgt dat jouw schuur in de winter warmer blijft en ’s zomers lekker koel is.

 

Grind- en groenstroken

Om hemelwater de kans te geven om door te sijpelen in de grond, is hier ruimte voor nodig. Wie het prettig vindt om de tuin helemaal vol te straten, doet er dan goed aan om grind- of groenstroken te plaatsen tussen de tegels. Door een afstand van tien centimeter ruimte tussen alle tegels, is hier de mogelijkheid om groenvoorziening tussen te plaatsen.

 

Groenvoorziening van Areamasters

Wil jij ook graag bijdragen aan een bewustere wateropvang? Dat kan door groenvoorziening toe te laten passen in jouw tuin. Areamasters biedt groenvoorziening voor uiteenlopende projecten bij zowel particulieren als bedrijven.

This entry was posted in .