Stedentrip Praag beoordeeld met een 8,6

Heb je binnenkort de mogelijkheid om een lang weekend naar het buitenland te gaan? Overweeg dan om de hoofdstad van Tsjechië te bezoeken. In enkele dagen kun je de mooiste delen van Praag ontdekken, varen over de Moldau of losgaan in de beste clubs. Een stedentrip Praag is populair onder Nederlanders en wordt zeer goed beoordeeld. De stad krijgt namelijk een 8,6 als cijfer op basis van bijna duizend beoordelingen op Zoover. Waarom is Praag het bezoeken waard?

St. Vitus kathedraal

Er zijn verschillende redenen waarom je Praag bezocht moet hebben. De Tsjechische stad zit vol met cultureel erfgoed zoals de bekende Karelsbrug, Praagse Burcht en de St. Vitus kathedraal. Het zijn prachtige bouwwerken die eeuwenoud zijn. Zo begon de bouw van de kathedraal al in 1344 en werd er meer dan 600 jaar aan gewerkt. Het eindresultaat is wonderschoon en trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers. Het bezoeken van de kathedraal is gratis, maar je moet wel rekening houden met een wachtrij.

Er wordt een beperkt aantal bezoekers tegelijkertijd binnengelaten. De St. Vitus kathedraal gaat om 09.00 uur open en is te bezoeken tot 16.00 uur. Van april tot oktober is het gebouw een uur langer geopend. In de grootste kerk van Praag zijn onder meer muurschilderingen van Christus te zien, maar ook het graf van St Johannes van Nepomuk. De graftombe van de heilige Nepomuk is deels met zilver afgewerkt. Er staat ook een standbeeld van deze priester en martelaar op de Karelsbrug.

De befaamde Karelsbrug

De Karelsbrug is de oudste brug in Praag. Het bouwwerk heeft zijn naam te danken aan keizer Karel V die de opdracht gaf om de brug te bouwen. De Karelsbrug is circa 500 meter lang en verbindt de stadsdelen Mala Strana en Staré Město, het oude centrum. Het is een van de toeristische hotspots in Praag, mede door het uitzicht op de St. Vitus kathedraal en de Praagse burcht. Op deze brug vindt je dertig beelden van heiligen, portrettekenaars en leuke kraampjes.