Steden in Nederland waar je geweest moet zijn

Nederland is een prachtig land met vele bezienswaardigheden. Als je in Nederland bent moet je toch wel de meeste plekken bezocht hebben. Laat ik het zo zeggen, je hoeft je in Nederland nooit te vervelen! Daarom hebben we een aantal steden op een rijtje gezet waar je zeker geweest moet zijn!

Maastricht

Maastricht is compleet anders dan de rest van Nederland. Het is een stad waar je tot rust komt, waar een gemoedelijke sfeer hangt en waar de zon meer schijnt dan in de rest van het land. Je kan van alles in Maastricht doen, je kan er heerlijk eten, maar je kan ook lekker wat ronddwalen. Ook parkeren in Maastricht is geen probleem er zijn hier goede voorzieningen voor!

Utrecht

Vooral voor buitenlandse bezoekers is Utrecht heel populair. Dat is natuurlijk niet zomaar. Utrecht is een prachtige stad om te zien. Verder straalt de stad gezelligheid uit en is heel levendig. Er is altijd wel iets te doen. Een hotspot die je in ieder geval gezien moet hebben als je naar Utrecht gaat is de Dom. Veel toeristen gaan naar Utrecht om de Dom te beklimmen. Ja je kan de Dom beklimmen. Soms moet je gewoon de toerist in eigen land uithangen!

Rotterdam

Rotterdam komt ook bijna op ieder lijst terug. Volgens sommige mensen is Rotterdam zelfs de leukste stad ter wereld. Hier zijn natuurlijk de meningen wel over verdeeld. Toch is de stad het toonbeeld van de architectuur. Verder staat Rotterdam natuurlijk bekend om de Markthal, de Kunsthal en de Erasmus brug!

Kinderdijk

Kinderdijk mag niet ontbreken in deze lijst. Kinderdijk is een dorp, dus geen stad, met allemaal molens. Overal in Nederland zijn natuurlijk molens te vinden, maar in dit dorpje zijn er een hele hoop bij elkaar te vinden. Dit is de plek waar je een typische ervaring van Nederland krijgt. Kortom: tulpen, molens en klompen.

Haarlem

Een prachtige oude stad met een hoop historische gebouwen. De oude binnenstaat is een plaatje om door heen te lopen om daarna een lekker drankje te drinken op het marktplein.