Starten van een onderneming? Let op de details

Je hebt er lang over getwijfeld, maar je begint dan toch echt je eigen onderneming. Je weet dat er veel moet gebeuren en dat er veel geregeld moet worden. In het begin is het misschien nog mogelijk om vanuit huis te werken, maar zodra je gaat groeien, komt er een dag dat je moet gaan verhuizen naar een groter pand. Je krijgt medewerkers in dienst en dan moet er nog meer geregeld worden. Je weet natuurlijk dat je in het begin naar de KvK moet om je te registreren. Je weet ook dat je belastingtechnisch veel moet regelen. Krijg je op een gegeven moment medewerkers in dienst? Dan weet je dat er, wat de Belastingdienst betreft, nog meer bij komt kijken. Wil je het als ondernemer goed doen voor jezelf en je medewerkers, dan moet je ook op de details letten.

Voor jou als ondernemer

Ondanks dat het even tijd kost, is het in het begin belangrijk om alles goed uit te zoeken. Sluit niet zomaar abonnementen af, maar vergelijk en bekijk waar jij als ondernemer voordelen uit kunt halen. Ga geen aparte telefoon- en internetabonnementen afsluiten. Zorg dat je een voordelig pakket kunt krijgen voor zakelijk gebruik. Hetzelfde geldt voor het afsluiten van een energiecontract. Zakelijke energie is voor jou als ondernemer voordeliger. Voordat je een energiecontract afsluit, doe je er goed aan om zakelijke energie te vergelijken. Elke zakelijke energie aanbieder probeert jou natuurlijk te lokken met aantrekkelijke acties. Zoek dit goed uit en bekijk wat het beste voor jou is. Je kunt ook contact opnemen met Gazprom Energy. Zij leveren zakelijke energie op maat en zo weet je dus dat je precies krijgt wat je nodig hebt.

Voor je medewerkers

Medewerkers die in een aangename werkomgeving werken, zijn over het algemeen een stuk productiever. Zorg daarom dat de werkplekken ergonomisch verantwoord zijn. Dit helpt mede bij het voorkomen van ziekteverzuim. Je wilt niet dat mensen rug- en nekklachten krijgen, omdat ze op slechte stoelen zitten. Werk als ondernemer hard mee en laat zien dat je gedreven bent. Dat werkt door op je medewerkers. Beloon je medewerkers als ze goed hebben gepresteerd en laat ze weten dat je ze waardeert. Dat stimuleert medewerkers om zich voor het bedrijf en daarmee voor jou in te zetten. Praat minimaal een keer in de maand met je medewerkers en vraag naar hun mening. Zo blijf je op de hoogte van wat er speelt binnen het bedrijf.

 

This entry was posted in .