Siereenden

Siereenden

Bent u geïnteresseerd in siereenden? Dan bent u bij Dierenhandel Hoogendoorn aan het juiste adres. Siereenden zijn gezellige en sociale dieren en zijn een leuke toevoeging aan ieder verblijf. Bij Dierenhandel Hoogendoorn verkopen we veel verschillende eendensoorten, waaronder de Bahama pijlstaart, de Amerikaanse wintertaling en de Roodschoudertaling. Ons complete aanbod kunt u bekijken op onze website.

 

Gedrag

Eenden zijn, zeker in vergelijking met andere vogels, erg gemakkelijk te houden. Ze zijn vrolijk en levendig en kunnen samenleven met vrijwel iedere diersoort. Ze zijn sociaal aangelegd en kunnen het beste in paren of kleine groepen van dezelfde soort worden gehouden. Het is aan te raden om groepen van verschillende soorten met elkaar te houden.

 

Verblijf

Het verblijf van siereenden dient te voldoen aan een aantal eisen. Het allerbelangrijkste is een vijver of afgezet stuk sloot waar de eenden altijd toegang tot hebben. In het water kunnen ze onder andere hun veren verzorgen en naar voedsel zoeken. Het moet niet te moeilijk zijn voor de eenden om het water in en uit te kunnen gaan.

 

Het water moet schoon blijven, en daarom raden wij u aan om goudvissen te plaatsen. Deze goudvissen eten de uitwerpselen van de eenden. Mocht u geen goudvissen willen plaatsen, dan is het verstandig om in ieder geval een filter te installeren.

 

Naast het water hebben siereenden ook behoefte aan een stuk land; dit stuk land moet per koppel eenden minstens 3 bij 3 meter groot zijn. Dit stuk grond kunt u inrichten met bijvoorbeeld gras en lage boompjes.

 

Voeding

Bij Dierenhandel Hoogendoorn kunt u speciaal ontwikkeld voer voor siereenden kopen. Dit voer zorgt voor voldoende voedingsstoffen waardoor uw eenden sterk en gezond blijven. Als u meer informatie wilt over de voeding kunt u altijd contact met ons opnemen.

 

Heeft u interesse in mooie siereenden? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

This entry was posted in .