Schimmelnagels behandelen

Wat zijn schimmelnagels?
Als je teen- of vingernagels geïnfecteerd is met schimmel dan is sprake van schimmelnagels. Schimmelnagels worden ook wel kalknagels genoemd.

Vaak beginnen je nagels te verkleuren als die besmet zijn geraakt. Daarnaast vindt er ook een vervorming plaats in je nagel. Deze wordt dik en brokkelig. Je nagel raakt op een gegeven moment gedeeltelijk of helemaal los.

Hoe krijg je schimmelangels?
Het zijn vaak slecht groeiende nagels en beschadigde nagels die besmet raken. Als je een gezonde huid en gezonde nagels hebt, is erg de kans erg klein dat je geïnfecteerd wordt. Vaak zijn je nagels sterk genoeg om de schimmels af te weren.

De schimmel bevindt zich in warme en vochtige ruimtes, zoals badkamer, gymzalen en sauna, die niet goed schoon zijn gemaakt. Dit zijn ideale plekken voor schimmels om zich te vermenigvuldigen. Als je op je blote voeten rondloopt, dan is de kans erg groot dat je in contact komt met de schimmelsporen.

Wat kun je er tegen doen?
Schimmelnagels kun je behandelen met speciale crèmes en vloeistoffen die je bij de drogist kunt kopen. Omdat je schimmelnagels sporen achterlaat, is het ook erg belangrijk om je schoenen en sokken schoon te maken. Door schimmeldodend poeder te gebruiken worden de schimmelsporen weggehaald

Tips om schimmelnagels te voorkomen
Schimmelnagels genezen kan maanden duren. Gelukkig zijn er verschillenden manieren om dit te voorkomen.

1. Maak je voeten altijd goed schoon
2. Droog je voeten goed af (ook tussen je tenen)
3. Zorg ervoor dat je elke dag een paar schone sokken draagt (het liefst van wol of katoen)
4. Laat je schoenen altijd goed luchten
5. Als je zweetvoeten hebt, dan kun je speciale poeder gebruiken om het zweet te verminderen