Record voor meeste potloden in de mond verbroken door Nepalees

Het is een Nepalese man van negentien jaar gelukt om een opmerkelijk record te vestigen: hij heeft maar liefst 138 potloden tussen zijn lippen weten te klemmen. Waarschijnlijk heeft hij hierna wel een mondhygiënist in moeten schakelen aangezien het lood erg slecht is voor zijn mondhygiëne en zijn tanden. Het record voorheen was gevestigd door een jongeman die 92 potloden in zijn mond kon houden.

Rek- en strekoefeningen

De man, genaamd Raja Thapa heeft het record in de hoofdstad van Nepal Kathmandu weten te verbreken. De poging is zelfs gefilmd en op Youtube te zien. De Nepalese man heeft jarenlang moeten oefenen om het record van de Indiase Dinesh Shivnath Upadhyay af te pakken. Toch is het niet alleen veel oefenen geweest, zo laat hij weten. Volgens hem heeft hij van nature al een erg elastische mond die hij slechts aan het oprekken is geweest in de afgelopen jaren.
Raja Thapa oefent het oprekken van zijn lippen met verschillende voorwerpen. Zo staan er ook filmpjes op Youtube waarin hij welgeteld 32 kaarsen tussen heeft geklemd. En deze kaarsen zijn nog aangestoken ook!

Beroemd

Het idee om het wereld record van de meeste potloden in je mond te verbreken kwam toen hij erover hoorde via een vriend van hem. ‘Ik wilde het gewoon een keer proberen en dat ging verbazingwekkend goed’. Zo laat hij weten. Daarnaast houdt hij van gekke dingen proberen en geeft hij ook toe graag in de spotlights te staan. Dat lukt hem tot nu toe aardig, aangezien hij niet alleen herkend wordt op straat in Kathmandu, maar zelfs tot straatheld is uitgeroepen! De Nepalese man heeft de aandacht ook nodig, aangezien hij werkeloos is. Raja is benieuwd of de man die voorheen het wereldrecord in handen had, gaat proberen om hem van de troon te stootten. Tot nu toe laat hij weten dat hij nog geen tegenreactie heeft gehad.