Pauwen houden

Pauwen houden

Bij Dierenhandel Hoogendoorn hebben we veel verschillende diersoorten in huis, en een van de populairste diersoorten die we in huis hebben zijn pauwen. Pauwen zijn fantastische siervogels die voor ieder verblijf een ware aanwinst zijn, en pauwen houden levert doorgaans weinig problemen op. We hebben verschillende pauwensoorten in ons aanbod; als u dit aanbod wilt bekijken kunt u een kijkje nemen op onze website.

 

Het gedrag van pauwen

Pauwen zijn liefhebbers van vrij rondlopen. Wanneer hun verblijf niet groot en ruim genoeg is zullen ze gegarandeerd proberen te ontsnappen, en dit is natuurlijk het laatste wat u en uw pauwen willen. Pauwen zijn groepsdieren en hechte koppeltjes blijven altijd bij elkaar.

 

De ideale grootte van een groep pauwen is zes tot acht. Hierin mogen maximaal twee hanen aanwezig zijn. De hanen bepalen zelf onderling wie de leider is, en deze leider is degene die de hennen mag dekken. We raden u aan minimaal een haan met twee hennen te houden.

 

Wederom willen we het belang van een groot genoeg verblijf benadrukken. Zolang de leefruimte van uw pauwen groot genoeg is zullen ze nooit proberen te ontsnappen en zullen ze er altijd willen blijven. Pauwen houden is vrij simpel wanneer dit op een verantwoorde en gezonde manier gebeurt: pauwen blijven graag in uw verblijf wanneer ze goed verzorgd worden.

 

Voeding

De juiste voeding voor uw pauwen is uiteraard ook erg belangrijk. Het voornaamste voer voor pauwen zijn granen, zaden en voerkorrels. Wilt u hier meer over weten? Neem dan gerust contact met ons op.

 

Soorten

Bij Dierenhandel Hoogendoorn hebben we verschillende pauwensoorten in huis, waaronder de blauwe pauw, de bonte pauw, de witte pauw en de zwartvleugelpauw. Deze soorten zijn stuk voor stuk prachtige dieren die een kleurrijke toevoeging zijn aan ieder verblijf.

 

Wilt u meer weten over pauwen houden? Neem dan gerust contact met ons op.

This entry was posted in .