Optimaliseren van het wagenpark

Een inefficiënt wagenpark is een probleem voor erg veel organisaties. Denk bijvoorbeeld aan auto’s die niet gebruikt worden of auto’s die juist te veel gebruikt worden. Daarnaast is de deeleconomie van tegenwoordig de oorzaak van goede initiatieven als Car2Go en Greenwheels. Zelfs bij de bedrijven vindt een verandering van visie plaats omtrent het beschikbaar stellen van bedrijfswagens. Zo kan er behoorlijk bespaard worden op het opnieuw inrichten van het wagenpark.

Sinds de laatste jaren denkt men dat de voertuigen die niet of zelden gebruikt worden een te hoge druk leggen op milieu, budget en ruimte. Dit komt natuurlijk niet overheen met het hedendaagse ideaal met begrippen als Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en Kostenbewust ondernemen.

Toch wordt het wagenpark vaak vergeten. Zo zijn bedrijven ‘liever bezig met de klant’. Dat is natuurlijk begrijpelijk, maar het neemt niet weg dat het wagenpark een grote kostenpost is waar gemakkelijk op bespaard kan worden.

Fleet Management

Met een Fleet Management systeem wordt het erg gemakkelijk om het wagenpark eenvoudig bij te houden. Zo kunt u zelf instellen welke services u wilt uitvoeren op welke auto, zoals het bijvullen van benzine of het installeren van de winterbanden. Zo kunt u per voertuig gemakkelijk instellen welk onderhoud het nodig heeft. Daarnaast kunt u instellen met welke intervallen uw voertuigen een onderhoudsbeurt vereisen. Dit kan gedaan worden op basis van de gereden kilometers of na een bepaalde tijd. Wanneer het voertuig onderhoud nodig heeft, ontvangt u een automatisch gegenereerde waarschuwing. Zo hoeft u dus bijna niet meer om te kijken naar uw wagenpark, terwijl het wel zo goed mogelijk draait.