Opleiding permanente make-up specialist

De laatste paar jaren zijn er veel ontwikkelingen geweest in de make-up. Producten zijn een stuk diervriendelijker geworden of er worden helemaal geen dierproeven met gedaan met de make-up. Ook zijn de grondstoffen in de make-up een stuk milieuvriendelijker geworden en daardoor ook beter voor de huid van de mens. Al kleven er nog wel een aantal nadelen aan het dragen van make-up. Elke dag moet je vroeger opstaan om voor de spiegel je make-up op te doen en in de avond moet je het vanzelfsprekend eraf halen om eventuele infecties en ontstekingen te voorkomen. Toch is hiervoor een alternatief in het leven geroepen om deze dagelijkse taken een halt toe te roepen. Permanente make-up is de vervanger om taken als wenkbrauwen en lipliner te vervangen.

Hiervoor is wel deskundig personeel nodig. Je kunt hiervoor een opleiding volgen om permanente make-up bij mensen aan te kunnen brengen. Ben je in loondienst van een praktijk of wil je een eigen praktijk starten, dan is het aan te raden om een PMU opleiding te volgen. Er zijn veel verschillen tussen verschillende instituten die zo’n opleiding aanbieden, want je krijgt te maken met het materieel waar je mee moet werken. Dit moet uiteraard materieel zijn wat van de hoogste kwaliteit is, zodat je aan de slag kan met alle mogelijke apparaten als je gaat werken bij een salon of er zelf een wilt opstarten.  

Gepecialiseerde opleiding

Bij Nouveau Contour kan je zeer uitgebreide en gespecialiseerde opleidingen volgen die internationaal zeer goed aangeschreven staat. In landen als China, Amerika, Canada en Rusland worden de opleidingen aangeboden, zo bent u gegarandeerd verzekerd van een topopleiding. Wat onderscheidt Nouveau Contour van andere opleidingen? Wanneer je de basistraining volgt word je in een clubje van 3 opgeleid door een gespecialiseerde mentor, waardoor je zeer persoonlijke aandacht krijgt. Na je basistraining krijg je de kans om je te specialiseren in een aantal vaardigheden.

Zo kun je kiezen uit een nieuwe techniek van de Hybrid Pigmentation en een aantal masterclasses voor de wenkbrauwen, ogen en lippen. Daarnaast heb je de keuze uit ‘Focus Class’ opleidingen die bestaan uit ‘Color Knowledge, Needles & Techniques, Online in 1 dag’. Voor de huid bestaan er ook een drietal opleidingen waaronder ‘Cosmetische Areola pigmentatie, Areola pigmentatie voor vrouwen na borstkanker en Huidaandoeningen’.

Hoogste kwaliteit gegarandeerd

Nouveau Contour werkt alleen maar met de hoogste kwaliteit apparatuur, pigmenten en andere toebehoren. De micropigmentatie producten kunnen uiterst precies werken werken en ze zijn in verschillende programma’s in te stellen, waardoor de juiste techniek op de huid toegepast kan worden voor het ultieme resultaat.
Voor de eyeliners worden 13 verschillende kleuren toegepast, zodat de wensen van de klanten centraal staan. Deze kunnen worden toegepast aan de hand van de kleur van de huid, maar op de kleuren van de iris. Dit geldt ook voor de wenkbrauwen, de kleur van de haren kunnen heel erg verschillen en kunnen zo ook aangepast worden op de huid en wensen van de desbetreffende persoon. Er is keuze uit 19 kleuren die overgaan van lichte naar donkere soorten. Ook voor de lippen, areola’s en camouflage van littekens zijn er een tal van kleuren die ervoor zorgen dat het effect er zo natuurlijk mogelijk uitzien.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een opleiding van Nouveau Contour, neem dan een kijkje op de website, zodat je verder kan worden geïnformeerd.