Op reis naar Italië

Je bent net klaar met je studie voor hotelmanager en je bent op zoek naar een nieuwe uitdaging. Je hebt al eens stage gelopen in Italië waarbij je een onweerstaanbaar aanbod hebt gekregen. Ze waren toen der tijd zo goed over je te spreken, dat ze je een baan aan hadden geboden. Tegen het eind van je studie heb je de keuze gemaakt. Je gaat voor onbepaalde tijd in Italië aan de slag. Het grootste voordeel is dat dit hotel meerdere vestigingen heeft en je bij alle vestigingen tijdelijk mag werken. Je krijgt dus de unieke kans om het gehele land door te reizen en te werken. Op je cv staat dit natuurlijk ook heel goed.

Wat neem je mee?

Wanneer je op reis gaat kun je natuurlijk niet je gehele inboedel meenemen. Je neemt alleen het broodnodige mee. Maar wat moet je verstaan onder broodnodig? Denk hierbij aan je kleding. Je bent langdurig op reis. Je hebt dus zeker een aantal lange- en korte broeken nodig, evenals shirtjes met lange- en korte mouwen. In de winter is er grote kans op sneeuw, pak dus ook zeker een aantal wintertruien in en een goede bontjas.

In de zomer kan het in Italië redelijk warm worden, en is het Gardameer al gauw gevonden. Neem dus ook een zwembroek of twee mee en een strandlaken.

Om je zelf op te frissen heb je een tandenborstel, tandpasta, gel, een scheermesje en deodorant nodig. Deze producten kun je eventueel ook daar kopen zodat je minder hoeft mee te nemen in het vliegtuig. De belangrijkste producten die je niet mag vergeten zijn: je smartphone met oplader, laptop met oplader, identiteitskaart, zorgpas en overige reisdocumenten.

Bezienswaardigheden Italië

Buiten het werk om heb je vast nog wel wat tijd vrij om bezienswaardigheden te bezoeken. Een stad die je zeker eens bezocht moet hebben is de stad: Venetië. In deze oude maar karakteristieke stad kun je overal met een gondel vervoerd worden. Nergens anders vind je een stad zoals deze en wanneer je een vakantie scharrel hebt opgedaan ben je hier aan het juiste adres. Ook Vaticaanstad is een hele mooi stad om te bezoeken. Hier vind je de Sint Pietersbasiliek wat een belangrijk bedevaartsoord is.

Ben je altijd al gefascineerd door vulkanen, dan zit je goed in Italië. Hier kun je namelijk de stad Pompeii bezoeken waar de vulkaan Vesuvius ligt. Jaren geleden is de Vesuvius uitgebarsten waardoor een Romeinse stad werd bedolven onder de lava. Hierdoor zijn de gebouwen juist in goede staat gebleven. Hedendaags heeft deze bezienswaardigheid een plek gekregen op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Een wat meer toeristische plek is de Toren van Pisa. Je ziet het online overal voorbij komen; mensen die geposeerd staan en de toren lijken weg te drukken of tegen te houden. Het ziet er grappig uit maar de lokale bevolking begint het wel beu te raken. Toch blijft het een mooi gezicht; die scheve Toren van Pisa.

Ben je een echt dagjes mens en ga je vaak een dag op pad? Lees dan ook eens dit artikel voor de ideale kledij tijdens je stedentrip.