Ontdek historisch Zweden

Als je gaat verhuizen naar Zweden, moet je haast wel wat leren over de geschiedenis van Zweden. Wanneer je woont of studeert in Zweden, is het wel zo fijn als je wat weet over de geschiedenis. Bovendien kan het ook leuk zijn om je eens te verdiepen in historisch Zweden. Er zijn verschillende historische bezienswaardigheden die je kunt bezoeken. Zo leer je op een leuke manier informatie over Zweden. Als je gaat verhuizen naar Zweden, is het dus zeker de moeite waard om eens de tijd te nemen voor deze historische bezienswaardigheden. Zo zijn er bijvoorbeeld musea, oude monumenten en oude steden waar je terecht kunt.

Kastelen en landhuizen

Het ligt er een beetje aan in welk deel van Zweden je je bevindt, maar er zijn eigenlijk altijd wel plaatsen die je kunt bezoeken. Zo is er een regio in Zuid-Zweden, Skane, waar er vele kastelen en landhuizen te bezoeken zijn. Dit zijn er ongeveer 300 en deze laten de adellijke traditie van het land zien. Het is heel leuk om er hier een aantal van te bezoeken. Een paar kastelen zijn namelijk omgebouwd tot een kunstgalerie met een gezellig restaurantje of café. Met een bezoekje aan het kasteel, de kunstgalerie en een drankje in het café maak je er een gezellig dagje van. Voor de liefhebbers van moderne kunst is er ook genoeg te beleven. Dit vind je bijvoorbeeld in het Konstmuseum, het Stadsmuseet of het Naturhistoriska museet. Je kunt bijvoorbeeld ook langs de haven van Malmö. Hier kun je twee bezienswaardigheden combineren, namelijk de haven zelf en de Turning Torso. Dit is een wolkenkrabber die als het ware gedraaid is. Heel leuk dus om eens gezien te hebben.

Oude steden

De oudste steden van Zweden vind je in het midden van het land. Hier liggen Uppsala en Sigtuna. Dit zijn de oudste steden van het land en bestaan sinds 980. In Uppsala vind je de grootste kathedraal van Zweden. De kerk is maar liefst 118,7 meter lang en hoog. In de negentiende eeuw is de kerk gerestaureerd, waardoor je deze nu nog steeds kunt bezoeken. Als je toch in Uppsala bent, kun je meteen een bezoekje brengen aan het Gamla Uppsala Museum en het openluchtmuseum.

Werelderfgoederen

In Zweden kun je verschillende werelderfgoederen vinden. Deze kunnen ook erg leuk zijn om eens te bezoeken. Je kunt bijvoorbeeld naar de rotstekeningen uit Vitlycke gaan kijken. Deze rotstekeningen zijn ongeveer 3000 jaar oud en er zijn verschillende motieven afgebeeld. Dieren, mensen ,wapens en boten komen bijvoorbeeld aan bod. Ook kun je eens een kijkje nemen bij de kopermijn in Falun. Hier vind je een stukje industriegeschiedenis van Zweden. Typisch bij dit monument is het grote gat in de grond dat komt door de mijnbouw. Als je toch in Falun bent, kun je ook even langs vele historische gebouwen. Deze zijn hier namelijk volop te vinden. Ook in de omgeving kun je veel overblijfselen van industriële bloei vinden. Het Zweedse Lapland en Visby op Gotland zijn andere voorbeelden van werelderfgoederen in Zweden.

Outdoor attracties

Er zijn ook verschillende outdoor attracties in Zweden die je kunt bezoeken. Het vaarwater tussen Stockholm en Gotenburg, het Gotakanaal, is hier een voorbeeld van. Fietsers en kanoërs kunnen hier hun hart ophalen. In Bohuslan vind je vissersdorpen en in Goteburg kun je veel historische bezienswaardigheden bezoeken. Ook vind je hier de oudste wijk van de stad, Haga.
Dit zijn dus verschillende bezienswaardigheden die je kunt bezoeken als je in Zweden bent. Op deze manier pak je op een leuke manier een stukje geschiedenis mee. Als je gaat verhuizen naar Zweden, kun je dit dus zeker eens overwegen.