Okselhaar verwijderen door microgolven

Microgolven komen je misschien bekend voor. Het is het type golf waarmee je ook het eten opwarmt. Naast het gebruik in de magnetron kunnen de golven nu gebruikt worden als alternatief voor laserontharing. Of het ook daadwerkelijk effectief is moet nog blijken.

Miley Cyrus probeert okselhaar hip te maken

Oksels blijven een hip item bij sterren en de modebranche. Een paar maanden geleden nog was het een trend om het okselhaar te verven. In een poging om de vrouw te bevrijden van het scheermes en okselhaar weer hip te maken verfde Miley Cyrus haar okselhaar knalrood. Miley Cyrus kennen we natuurlijk al van de schokkende acties zoals blowen op het podium of naakt op een sloopkogel verschijnen. Deze actie heeft mensen niet echt aangespoord om hetzelfde te doen.

Alternatieven

Vrouwen zitten dus nog steeds vast aan het scheermes. Gelukkig zijn ook daarvoor veel alternatieven. Waxen is nog steeds ongekend populair en ook permanent ontharen door middel van een laser komt steeds meer voor en is een zeer geschikte methode om voor altijd van je ongewenste haar af te komen.

Oksels

Een bedrijf heeft nu een nieuwe technologie ontwikkelt waarbij haren verwijderd kunnen worden door middel van microgolven. De Amerikaanse Voedsel en Waren Autoriteit heeft toestemming gegeven om de methode te gebruiken voor de oksels. Voor haren op andere lichaamsdelen moet nog wat meer onderzoek gedaan worden naar de golven.

Ook voor lichte haartjes

Het laten microgolven van je haar is volgens de uitvinder, MiraSmooth geheel pijnloos en snel. Het bedrijf is een dochteronderneming van Miramar Labs die eerder al met een revolutionaire behandeling kwam voor mensen met zweetproblemen. De laser heeft een groot voordeel voor mensen met lichte haren: microgolven kunnen ook de meest lichte haartjes verwijderen. Meer informatie over de microgolven zijn nog niet bekend.