Nieuwe binnenverlichting

Stel je wilt nieuwe binnenverlichting kopen, als eerste raad ik je dan aan om een kijkje te nemen op batterijlicht.nl, maar laten we eerst eens kijken naar wat voor lampen je allemaal hebt als optie voor binnenverlichting.

Gaslampen

Een gaslamp verbrand, je raadt het al, gas. Hierdoor komt licht vrij door verbranding. Dit kan erg stinken en erg vies worden door de propaan of butaan die lekt. Dit is echter handig als je gaat kamperen, maar niet geschikt als binnenverlichting

Olielampen

Weer ontstaat er licht door middel van verbranding, dit keer door olie. Denk hierbij aan: Petroleum (kerosine), stookolie of gasolie (dieselolie). De olielamp is de eerste lamp van de mensheid en dus ook de meest antieke. Het is niet heel praktisch en gevaarlijk doordat de olie eruit kan lopen bij oude lampen of als je hem laat vallen. Bij een olielamp zit vaak een gloeikousje, zodat je hem kan ophangen en het iets veiliger is. Desalniettemin niet aan te raden als binnenverlichting, tenzij je een hele antieke sfeer wilt creëren, duurzaam is het niet.

Oliedruklampen

Een combinatie van de twee bovenstaande. De brandbare vloeistof wordt onder druk gebracht. Vervolgens verhit door de eigen vlam en verneveld. Er is een snelle verdamping en daardoor een brandbaar gas, wat de nieuwe brandstof is. Geen aanrader voor binnenverlichting.

Elektrische lampen

Er zijn tegenwoordig veel elektrische lampen, de gloeilamp, halugeenlamp, spaarlamp en ledlamp. Ze staan op volgorde van laag naar hoog als het gaat om duurzaamheid. De ledlamp gaat het langst mee en is het aller zuinigst. Daarom raden wij ledverlichting aan als binnenverlichting. Het is een lamp die erg helder is en meteen op volle kracht schijnt, niet zoals de spaarlamp doet die ongeveer een halve minuut nodig heeft om op volle sterkte te komen.

Batterijlicht.nl

Online verlichting kopen kunt u makkelijk en snel online doen. Bij batterijlicht.nl bent u verzekerd dat uw binnenverlichting de volgende dag al in huis is.