Nalatenschap afwikkelen, denk er overna!

Denkt u weleens na over uw eigen nalatenschap? Niemand vindt dat fijn om over na te denken, maar toch is het iets heel belangrijks. Er zijn families waarin je hoort over onenigheid bij nabestaanden. Dit gaat soms om de kleinste dingen, maar wel zaken die voor familieleden belangrijk blijken te zijn. Aangezien u zelf weet wat uw nabestaanden belangrijk vinden, is het goed om dit van tevoren goed geregeld te hebben. Wanneer dat niet het geval is, zal een rechter beslissen. Een rechter weet niet af van de situatie en weet niet wat voor band u met bepaalde nabestaanden heeft. Om die reden is het erg belangrijk om alles goed op orde te hebben, ook al snappen wij dat het lastig is. Gelukkig kunt u daar hulp bij vragen.

 

Nalatenschap afwikkelen

Om het nalatenschap afwikkelen allemaal goed te regelen is het belangrijk om een testament op te stellen en daarbij een executeur te benoemen. Met nalatenschap worden alle bezittingen bedoeld. Daarin zitten dus ook schulden, wat veel mensen vaak vergeten. Stel dat de desbetreffende persoon schulden heeft, is het ook goed om rekening te houden met schuldeisers. Schuldeisers hebben namelijk altijd voorrang op nalatenschap.

 

Een executeur moet worden benoemd door de desbetreffende persoon. Een executeur regelt het nalatenschap en is daar verantwoordelijk voor. Door middel van een executeur zal uw nalatenschap allemaal naar uw wensen worden verzorgd. De executeur kan iemand zijn die u goed kent, maar ook kunt u ervoor kiezen om een wettelijk vertegenwoordiger hiervoor aan te wijzen. Vaak wordt dit gedaan omdat zo iemand niet in zijn emoties zit op het moment van overlijden en omdat deze persoon onafhankelijk is. Er komen dus nog veel zaken bij kijken als u de stap zet voor nalatenschap afwikkelen.

 

Nalatenschap afwikkelen bij De BoedelZorgDrager

De BoedelZorgDrager geeft u graag advies over nalatenschap afwikkelen en andere zaken die hier mee te maken hebben. Met meer dan 19 jaar ervaring willen zij u graag op de juiste manier helpen. Heeft u vragen, wilt u advies of verdere informatie? Neem dan gerust contact op of kijk op de website.