Naar buiten in de Lente

De temperaturen stijgen, het is langer licht buiten en de zon schijnt steeds vaker. Kortom, de lente staat voor de deur. Er bestaat geen mooier seizoen om de frisse buitenlucht op te snuiven en de omgeving te verkennen. Het is warm genoeg om actief te zijn, maar fris genoeg om het aangenaam te houden. Natuurlijk houdt de een er meer van om naar buiten te gaan dan de ander, maar eigenlijk bestaat er voor iedereen wel wat wils. Bekijk onderstaande activiteiten maar eens.

Naar buiten op wandel- of hardloopschoenen

Het wandelseizoen is nu echt begonnen. Nederland biedt enorm veel mooie wandelpaden, die zich uitstekend lenen voor een rustige ochtend- of avondwandeling, of een voorbereiding op bijvoorbeeld de Vierdaagse in Nijmegen. Houd je meer van kort maar krachtig? Trek dan de hardloopschoenen aan en sprint met het zonnetje in je rug naar de finish!

Naar buiten in het water

Zwemmen kan het hele jaar door, maar niets is zo fijn als een eerste voorjaarsduik. Met de stijgende temperaturen kiezen veel zwembaden ervoor hun buitenbaden in de zonnige uurtjes te openen. Baantjes trekken met de zon in je ogen of lekker dobberen aan de zwembadrand: het zwembad biedt lichamelijke activiteit en ontspanning in één.

Naar buiten op de fiets

Is wandelen en hardlopen nog steeds te langzaam? En wil je graag de omgeving verder weg van huis verkennen? Pak dan je fiets, of huur er eentje, en ga er op uit! Gezellig met de hele familie, of racend met uw collega’s of alleen, een fiets is altijd goed. Probeer eens een onbekende route en kom vol verrassingen te staan.

Naar buiten op de Vespa

Steeds vaker zien we de Vespa terug in het Nederlandse straatbeeld. Dit is een scooter in Italiaanse stijl die zich uitstekend leent voor een leuk dagje uit. De Vespa is er in verschillende uitvoeringen, van de wat oudere klassieke modellen tot aan de nieuwe sportieve variant. Je kunt een Vespa huren, maar de aankoop van een nieuwe Vespa is zeker geen slecht idee. De aanschaf van een Vespa is namelijk een geweldige investering als je van plan bent om in de komende lente vaker naar buiten te gaan.

Je ziet, er zijn eindeloos veel mogelijkheden om het naar buiten gaan een leuke ervaring te maken. Dit is niet alleen leuk, maar ook gezond. En daar houden we allemaal van!