Meubel reinigen met huis-, tuin- en keukenmiddelen

Wie heeft er nou geen vlekken in de stoelen of bankstel? Op het moment dat je nieuwe meubels aanschaft, hoop je natuurlijk dat ze er voor altijd zo super netjes uit blijven zien. Niets is minder waar, want een vlek is zo gemaakt. Het hoeft niet eens alleen te komen door te knoeien. Een spijkerbroek kan blauw afgeven en gewoon het algemene gebruik kan al vlekken uit doen laten slaan. Balen natuurlijk, maar op den duur zal iedereen eens in de zoveel tijd aan de gang moeten gaan met meubel reinigen.

 

Belangrijke tips

  • Gebruik ten alle tijden een witte doek. Wanneer je een gekleurde doek gebruikt is het mogelijk dat de kleur van de doek afgeeft op het meubelstuk.
  • Test eerst op een klein stukje op een plaats die niet zichtbaar is. Wanneer het reinigingsmiddel een negatief effect heeft en uitbijt, is in ieder geval niet je hele bankstel vernield.
  • Let goed op wat voor schoonmaakmiddel je gebruikt voor het bankstel. Dit doe je door te achterhalen van welk materiaal jouw bank is gemaakt. Niet alle schoonmaakmiddelen werken op dezelfde manier bij verschillende stof soorten. Zo kunnen middelen voor stof, leer, suède of velours heel anders uitvallen.

 

Meubel reinigen met strijkijzer

Een strijkijzer kan goed helpen bij meubel reinigen. Door een klein sopje te maken met heet water een klein beetje wasmiddel kom je al heel ver. Dit mengsel breng je aan op de vlek. Nadat het wasmiddel is aangebracht en is ingetrokken maak je de vlek nog een keer goed nat. Hierna leg je een laken of een dunne doek over de natte vlek. Hier ga je vervolgens met een strijkijzer overheen. Dit doe je totdat de vlek is opgedroogd.

 

Professioneel meubel reinigen

Kom je er met je huis-, tuin- en keukenmiddeltjes echt niet uit? Of zie je er überhaupt al tegenop om die hardnekkige vlekken te verwijderen? Geen paniek! Dan staat Schoonmaakservice R. de Jong voor je klaar. Met jarenlange ervaring in het schoonmaak vak gaan zij elke vlek te lijf. Meubel reinigen is hun vak, dus laat het dan over aan de vakman.