Met je smartphone je deurslot bedienen

Je smartphone is er al lang niet meer om enkel te bellen en smsen. Veel mensen maken zelfs bijna geen gebruik van deze basisfuncties, maar vinden internet en app’s veel belangrijker. Je kunt bijna alles met een smartphone. Denk bijvoorbeeld aan het bedienen van de belichting in huis of het koffiezetapparaat. De slimme app’s maken ons het leven toch wel een stuk makkelijker. Nu kunnen we binnenkort ook al onze deursloten vervangen door slimme varianten die met onze smartphones te bedienen vallen. Nog niet zo lang geleden was de Lockitron Bolt gelanceerd, die je deursloten kon bedienen zodat je buurman eenvoudig binnen kan komen om de kat eten te geven. Hoewel men hoge verwachtingen had van deze nieuwste uitvinding bleek hij nogal wat manco’s te bevatten. Hij is nu in hernieuwde versie nogmaals uitgebracht. We zijn benieuwd of deze vernieuwde Bolt populairder worden dan de bekende degelijke Nemef deursloten.

App

Je kunt ook een app downloaden voor het Bolt slot, waardoor je met je telefoon het slot kan bedienen, maar ook virtuele sleutels kan beheren zodat bepaalde personen ook altijd de sloten open en dicht kunnen doen.

Vernieuwde Bolt

Lockitron Bolt kwam voor het eerst in 2012 op de markt als slim deurslot. Voor 180 dollar had je hem al in huis en de slimme deursloten waren niet aan te slepen. Helaas was deze euforie voor Lockitron maar van korte duur toen bleek dat de software en hardware niet op en top waren. De kinderziektes waren nog volop aanwezig en mensen waren niet tevreden. De vernieuwde Bolt, van slechts 100 dollar, zou zijn ontdaan van deze zwaktes en lijkt niet meer heel veel op het oorspronkelijke model. Als je hem op afstand wil kunnen bedienen dan kun je voor 80 dollar een bridge erbij aanschaffen en gebruik moeten maken van een draaiknop slot het deadbolt-systeem, maar dat staat zeer goed aangeschreven. Voor mensen die geïnteresseerd zijn in een Bolt slot, maar in een huurwoning wonen, is ook een oplossing bedacht. Je hoeft bij een speciaal systeem bijna niets aan te passen aan de oorspronkelijke constructen. De bestaande cilinder is zelfs in te bouwen in het Bolt systeem.

De vernieuwde Bolt systemen zijn vanaf maart dit jaar verkrijgbaar.