Meer ruimte voor vreemde talen op basisscholen

Op de meeste middelbare- en wholesale jerseys hoge scholen worden meerdere vreemde talen aangeboden. Het basisonderwijs blijft hier in achter aangezien daar vooral Nederlandse taal wordt gegeven. Daarnaast wordt er een klein beetje aan Engelse basiskennis besteed. Daar kan vanaf 1 augustus 2015 verandering in komen omdat scholen meer vrijheid krijgen.

Het kabinet heeft een akkoord bereikt met staatssecretaris Dekker van Onderwijs. In het voorstel staat dat cheap jerseys basisscholen laserpennen meer ruimte krijgen voor vreemde talen. Ze mogen 15 procent van de lessen in een andere taal, zoals Engels, Duits of Frans, geven. Hierbij hoeft het niet om cheap nfl jerseys taalles te gaan maar mogen andere lessen zoals het leren blind typen of biologie ook in een vreemde taal gegeven worden.

Het doel van de wetswijziging is dat scholen meer internationaal georiƫnteerd worden. Dit zou Please!!! een wholesale mlb jerseys wens van veel Years ouders en scholen zijn. Op dit moment zijn alleen Fries en Nederlands toegestaan om instructie / les te geven. Daarnaast is Engels verplicht en krijgen scholen de mogelijkheid om Frans of Duits aan te bieden. Het voorstel zorgt voor meer mogelijkheden.

Onderzoek
Kinderen beheersen een vreemde taal beter als ze dit op jongere leeftijd aangeleerd krijgen en er spelenderwijs mee om konden gaan, wijst onderzoek uit. Uiteindelijk spreken ze beter de taal Winkelketen dan kinderen die dit pas in groep 7 of 8 meekrijgen. De resultaten komen voort uit een proef die gehouden werd onder enkele basisscholen. Zij mochten al les geven in vreemde talen en na de zomer begint er opnieuw een proef met twaalf basisscholen om die vijf jaar duurt.