Leuke bezigheden voor jou en je huisgenoten!

Als je in een studentenhuis woont is het natuurlijk wel leuk om een goede band met zijn alle te hebben. Het is je thuis en dit moet gezellig zijn! Daarom staan hieronder een aantal dingen die de gezelligheid in jullie huis kan stimuleren.

Shotjes

Om elkaar eens goed te leren kennen is alcohol altijd een leuke ijsbreker die vaak goed helpt. Daarom zijn drankspellen ideaal om je huisgenoten goed te leren kennen. Koop een lekkere fles dropshot, het spel Stef Stuntpiloot en natuurlijk een aantal shotglaasjes. Degene die als eerste af is mag het eerste shotje nemen. En dit gaat door tot er een winnaar over is.

Als je geen nieuw spel wil kopen, is er een ander spel wat je gewoon zelf bedenkt. Wanneer je dit met shotjes doet ben je wel snel dronken. Daarom is het verstandig om dit niet met sterkte drank te doen. Je begint namelijk met: “ Ik heb nog nooit…..”. Wanneer iemand iets zegt wat jij wel eens heb gedaan, moet je een slok nemen. Heb je dit nog nooit gedaan dan hoeft dit niet.

Serie

Het is leuk om met het hele huis een serie te volgen. Je moet dan natuurlijk wel een serie vinden die iedereen leuk vindt en die niemand gezien heeft. Kies hiervoor een dag uit dat iedereen kan. Er moet namelijk wel een avondje per week vrijgehouden worden om dit te kunnen doen. Een voordeel hiervan is, is dat niemand iets aan elkaar kan verklappen. Geen spoiler alerts meer!

Fotomuur

Maak met zijn alle jullie eigen geschiedenis. Alle leuke momenten vastleggen op een muur. Maar natuurlijk ook de minder leuke momenten moeten hierop geplaatst worden. Huisgenootjes die komen en gaan. Ook vooral gênante en lachwekkende momenten moeten hierop worden geplaatst. Door alle momenten die jullie samen beleven vast te leggen, maken jullie de geschiedenis van het huis.

Feestdagen

De een heeft natuurlijk iets meer met de feestdagen dan iemand anders, maar het is altijd een excuus voor een gezellig feestje. Neem bijvoorbeeld Sinterklaas als feestdag. Niet iedereen viert dit, maar het is toch een leuk idee om met zijn alle de schoen te gaan zetten of surprises te maken. Maak grappige gedichten voor elkaar en het is gegarandeerd een leuke avond! (Vergeet de alcohol niet!)

Samen eten

Samen eten is natuurlijk niet altijd mogelijk. Iedereen heeft een andere dagindeling. Wat je wel kunt doen is één dag per week met zijn alle eten. Dit kan bijvoorbeeld zijn op zondag. Voor de meeste in het huis ook bekend als brakdag. Lekker met zijn alle lui voor de televisie, en we hebben thuisbezorgd natuurlijk ook nog! Of er moet iemand heel veel zin hebben om een lekkere gezonde maaltijd op tafel te zetten.