Konijnen verzorgen

Konijnen verzorgen

Een van de populairste diersoorten die we bij Dierenhandel Hoogendoorn verkopen zijn konijnen. De populariteit van deze dieren is eenvoudig te verklaren: het zijn ontzettend lieve dieren en konijnen verzorgen is, vergeleken met veel andere diersoorten, zeer gemakkelijk. Bij Dierenhandel Hoogendoorn hebben we een groot aanbod aan verschillende konijnensoorten, evenals gerelateerde producten zoals voeding en konijnenhokken. Kijk voor ons complete aanbod op onze website.

 

Huisvesting en verblijf

Konijnen verzorgen begint natuurlijk met een geschikt en functioneel verblijf. Er zijn een aantal dingen waar rekening mee dient te worden gehouden als het gaat om het verblijf van uw konijnen. Zo is het erg belangrijk dat de konijnen voldoende ruimte hebben om te kunnen bewegen en te kunnen spelen, aangezien ze deze beweging nodig hebben. Daarnaast zijn konijnen groepsdieren waardoor het aan te raden is om minstens twee konijnen samen te houden.

 

Binnenverblijven en buitenverblijven behoren beiden tot de mogelijkheden, zolang er maar te allen tijde een schuilplek aanwezig is. Konijnen kunnen niet goed tegen slecht weer: kou en nattigheid kunnen ze ziek maken. Zorg er daarom voor dat uw konijnen altijd een eventueel dak boven hun hoofd hebben. Konijnen verzorgen bestaat voor een groot deel uit een gezonde omgeving; dit is letterlijk van levensbelang.

 

Het hok van uw konijnen dient ten minste een keer per week te worden schoongemaakt. De konijnenhokken die we bij Dierenhandel Hoogendoorn verkopen zijn zodanig ontworpen dat schoonmaak en onderhoud niet veel tijd of moeite zal vergen.

 

Voeding

Aangezien konijn gevoelig kunnen zijn voor plotse veranderingen in hun eetpatroon raden wij u aan gebruik te maken van het voedsel dat we hier bij Dierenhandel Hoogendoorn gebruiken. De voeding waar wij gebruik van maken is een combinatie van conditiekorrel, hooi en wilgentakken. Als u hier meer informatie over wilt kunt u een kijkje nemen op onze website, en u kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen.

This entry was posted in .