Knus en gezellig bij de openhaard

Wil je een openhaard kopen om net wat meer sfeer te creëren in je woning? Een open haard is ideaal voor op de dagen dat de temperaturen buiten weer even wat minder zijn. Met een kacheltje kun je deze koude dagen toch weer aangenamer maken. Hoe fijn is het als je ‘s avonds lekker voor een warme haard kunt zitten? Het vlammenspel brengt ambiance in je woning en je kunt gewoon even lekker ontspannen. Wel is het belangrijk om bij het kopen van een open haard rekening te houden met een aantal zaken. In dit artikel lees je waar je onder andere op moet letten. Blijf dus vooral lezen als je op zoek bent naar een warme oplossing voor in jouw woning.

Wat voor openhaard is geschikt?

Bedenk van te voren goed welke ruimte er verhit moet gaan worden met een open haard. Als je openhaard te groot is voor je woning, zal dit uiteindelijk resulteren in roet op het glas en in je schoorsteen. Is de haard te klein? Dan wordt de haard overbelast, wat er weer voor zorgt dat de levensduur van de haard wordt verminderd. Dat is toch ook zonde? Zoek dus van te voren goed uit wat voor haard geschikt is voor jouw woning.

Geef jouw haard lucht!

Houd er ook rekening mee dat een open haard lucht nodig heeft in een woning. Is dat bij jou niet het geval? Dan is er nog wel een oplossing om de open haard meer lucht te geven. Dit kan bijvoorbeeld door lucht van buitenaf te verbinden met de open haard.

Openhaard kopen?

Zit je eraan te denken om een open haard aan te schaffen? Dan heb je natuurlijk ook hout nodig voor in de open haard. Haardhout kopen? Dat kan bij Lignaco. Hier kun je allerlei soorten hout kopen voor jouw nieuwe haard. Ga snel naar de website voor het kopen van brandhout!