Kleine weetje bij het huren van een auto

Een auto huren is vaak zo gedaan, maar er zijn soms wat dingetjes die handig zijn om te weten voordat je een auto huurt. Daarom voor een zorgeloos dagje of weekendje weg hebben we een aantal handige weetjes die jou kunnen helpen bij het huren van een auto.

24 Uur

Het is niet altijd zo, maar vaak wordt de huur van de auto berekend op 24 uur. Dus wanneer jij om 14.00 uur een auto huurt en jij hem de volgende dag om 14.00 uur inlevert, is dit dus één dag huur. Maar wanneer je de auto later dan 14.00 terug brengt kan het dus zijn dat je een extra dag huur moet betalen. Dan kan je dus voor dezelfde prijs nog een dag rijden. Let hier dus op wanneer je een auto huurt! Zo kan je namelijk het uiterste uit je geld halen en de maximale huurperiode.

Auto terug brengen maar het bedrijf is nog niet open

Het kan zo zijn dat wanneer je een auto huurt je de volgende dag vroeg een vliegtuig moet halen. Het bedrijf is dan natuurlijk nog niet open waar jij je auto terug zou moeten brengen. Ook voor dit probleem is er een oplossing en die heet een drop off box. Dit wil zeggen dat je e sleutel in die box achterlaat. Waar je wel op moet letten als je dit doet is dat de auto geen schade heeft of dat je weet in welke staat de auto is. Een verhuurder kan namelijk achteraf schadekosten op je komen verhalen. Zorg dus dat je bewijs hebt dat dit niet het geval is. Mocht je wel schade gereden hebben maak foto’s van hoeveel schade je hebt gereden.

Over de grens

Voor vele bedrijven is het geen probleem als je over de grens gaat. Dit geldt echter niet voor alle bedrijven. Controleer dit dus van te voren. Als het bedrijf het namelijk niet goed keurt, kan het zo zijn dat je verzekering vervalt. Wanneer er dan dus iets gebeurt in het buitenland heb je een probleem. Als het bedrijf het wel goedkeurt, laat dit dan wel van te voren vastleggen op papier zodat er achteraf geen problemen kunnen ontstaan.

Waar moet je je auto ophalen?

Als je van het vliegveld afkomt en je moet dan nog gaan reizen naar een autoverhuurder is dat soms wat omslachtig. Daarom zijn er mogelijkheden om een auto te laten afleveren. Dit is niet op iedere plaats mogelijk. Let hier dus goed op.