Kinderwensbegeleiding Verloskundigen Valkenburg

Willen jij en je partner graag een kleintje? Wees je er dan bewust van dat jullie levensgewoontes al voor de geboorte effect hebben op de gezondheid van het kindje. Heb je twijfels of jullie lifestyle wel de juiste is voor jullie kindje, of wil je hier meer informatie over? Dan kan je bij de Verloskundigen Valkenburg langskomen voor een Kinderwens spreekuur.

 

Advies

De invloed van lifestyle begint al voor de bevruchting. Dit geldt absoluut niet alleen voor de vrouw. De zaadkwaliteit van een man wordt sterk beïnvloed door zijn lichamelijke gezondheid. Een slecht eet- en beweegpatroon kunnen direct negatieve effecten hebben op de kwaliteit hiervan. De eerste tien weken van de zwangerschap zijn het aller belangrijkst in de ontwikkeling van het kindje. Wanneer je nog maar pas wet dat je zwanger bent, is het harte al aan het kloppen. Ook wordt in deze periode het zenuwstelsel aangelegd. Puur Verloskundigen Valkenburg kan hier meer over vertellen.

 

Tien weken

Na deze tien weken is het babylichaampje als het ware af. Dit houdt in dat alle organen gevormd zijn. Dit betekend dat wanneer je de zwangerschap pas bij tien weken ontdekt, het eigenlijk al te laat is om je levensstijl te veranderen. Zodra jullie besluiten dat een kindje welkom is, moet je al beginnen met bewust omgaan met je voedsel en beweging. Dit houdt in dat je vanaf dat moment gezond leeft en niet bloot wordt gesteld aan schadelijke stoffen zoals alcohol, tabak en drugs. De kans op een zwangerschap neemt ook direct toe. Ook foliumzuur slikken wordt door Verloskundigen Valkenburg sterk aangeraden. Dit doe je al vanaf het moment dat de zwangerschapswens er is, tot het eind van de zwangerschap.

 

Tips

Deze en nog veel meer tips en adviezen kan Puur Verloskundigen Valkenburg bieden. Een kinderwensconsult kost slechts € 50,- en wordt soms ook vergoed door de verzekeraar. Een kinderwensconsult is een gezonde start van een nieuw leven!