Je huis tijdelijk verhuren – 6 tips om snel te verhuren

6 tips om je woning snel te verhuren

Ga je voor enkele jaren naar het buitenland of samenwonen? En wil je daarom tijdelijk of permanent je huis of appartement verhuren Amsterdam? Lees dan deze 6 tips. Met deze tips voor het tijdelijk verhuren van je woning, snel je huis of appartement verhuren.

Tip 1: Geen tapijt

Wie een huis gaat huren wil graag een schone woning. Huurders kiezen daarom sneller voor een huis of appartement met laminaat i.p.v. tapijt. Het huis is namelijk makkelijker schoon te maken. Dit geeft jou als verhuurder ook voordelen. Bij terugkomst tref je een huis met een schone vloer.

Tip 2: Ruim je huis op

Het huren van een woning begint met oriëntatie op beeld. Alvorens huurders een woning bezichtigen worden eerst de foto’s bekeken. Ruim daarom je huis op en laat de woning er op de foto’s en tijdens de bezichtigingen opgeruimd uit zien.

Tip 3: Apparatuur

Huurders hebben vaak geen tijd en/of zin in afwas. Zorg daarom voor een vaatwasser, fornuis, oven en ander kookapparatuur. Een volledig ingerichte keuken is vaak een pluspunt bij het huren van een woning.

Tip 4: Neutraal

Mooi roze is niet lelijk. Een neutrale woning verhuurt sneller. Haal jouw persoonlijke smaak er zoveel mogelijk uit. Laat de huurder de indruk krijgen dat het zijn/haar thuis wordt.

Tip 5: Inclusief of Exclusief

Maak duidelijk afspraken over het inclusief of exclusief verhuren van je woning. Hierbij kun je denken aan gestoffeerd of gemeubileerd verhuren, inclusief voorschotten en servicekosten. Zet deze afspraken op papier en neem een eventuele borg op.

Tip 6: Huurcontract

Stel een juridisch getoetst huurcontract op waarin je duidelijk vermeld op grond van welke regels je verhuurd. Laat de huurder dit contract in tweevoud ondertekenen voor de sleuteloverdracht. Doe je dit niet dan loop je het risico’s op permanent verhuur. Je kunt de huurder niet uitzetten.

Je woning verhuren doe je niet dagelijks. Laat je daarom adviseren door een (verhuur)makelaar Amsterdam.