Jaarcijfers maken, doe het niet alleen!

 

Iets waar iedere ondernemer elk jaar weer mee te maken krijgt is: jaarcijfers maken. Jaarcijfers maken is niet alleen iets waar ondernemers mee te maken krijgen, maar ook iets waar ondernemers tegen aan lopen. Jaarcijfers maken kost veel tijd en is een vervelende klus. Dat maakt dat veel mensen deze klus voor zich uit schuiven, wat juist alleen maar in het nadeel gaat werken. Om te zorgen dat jaarcijfers maken zo min mogelijk tijd kost, is het belangrijk om het hele jaar door de rekeningen goed bij te houden. Als dat gebeurt, zal het een minder grote klus zijn. De kerst is vaak al een drukke periode en als de administratie dan ook nog eens niet op orde is, kan de spanning hoog oplopen. De jaarcijfers kunnen namelijk niet later dan februari worden ingestuurd. Ook is het belangrijk de tijd te nemen voor het jaarcijfers maken. Doe je dit niet, dan kunnen er dingen misgaan wat kan leiden tot een hoge boete. Zelfs als er onbewust foutjes gemaakt zijn. Administratie is dus een belangrijk deel in de onderneming.

Opties om te zorgen dat jaarcijfers maken niet zo veel tijd kost

Allereerst kan een boekhoudprogramma al erg helpen. Excel is foutgevoelig en een secuur werk. Ook wordt het werken in Excel voor grotere bedrijven al moeilijker. Met een boekhoudprogramma kan je gemakkelijk facturen en bankafschriften inboeken. Dit helpt je alles goed op orde te houden.

 

Ook is belangrijk om hulp op tijd in te schakelen. Misschien kom je er niet uit of heb je gewoonweg geen tijd voor jaarcijfers maken. Dat is helemaal niet erg, er is namelijk een gespecialiseerd bedrijf die dit allemaal van je overneemt. Je hebt er geen omkijken naar en gaat rustig de kerstdagen door. Geen stress om de administratie.

 

De Bruijn en Partners helpt je bij jaarcijfers maken

De Bruijn en Partners heeft jarenlang ervaring en helpt je graag met de financiën. Vraag gerust naar de mogelijkheden en neem vrijblijvend contact op.