Inspiratie voor een last minute deze zomer

De Nederlanders hebben nog niet eerder zo lang gewacht met het boeken van een zomervakantie. Het verschil tussen de vroegboekers (mensen die vroeg boeken) en de laatboekers (mensen die p het laatste moment op zoek gaan naar een vakantie) wordt steeds groter, aldus de Telegraaf. Daarom worden we nu platgegooid met last minute aanbiedingen van verschillende tour operators. Kun jij wel wat inspiratie gebruiken voor een last minute? Lees dan snel verder.

Griekenland

Hoewel er in Griekenland een economische crisis is en er bootvluchtelingen zijn, willen vakantiegangers toch graag naar Griekenland op vakantie. Eilanden die erg in trek zijn, zijn bijvoorbeeld Kos, Lesbos en Kreta. Hier tref je bruisende badplaatsen, stranden, bergen, kloven, opgravingen en veel olijfbomen. Op de Griekse eilanden vind je de perfecte combinatie van rust, cultuur en natuur. Een prijs voor een last minute Griekenland ligt snel als tussen de 300 en 400 euro.

De Nederlandse Antillen

Ook met vakanties naar de Nederlandse Antillen wordt flink gestunt, vanwege scherpe concurrentie. Er kan al gauw een vakantie geboekt worden naar Aruba, Bonaire of Curaçao voor slechts 500 á 600 euro. De ABC-eilanden staan bekend om hun hagelwitte bountystranden, kraakheldere zee en prachtige onderwaterwereld. Één groot voordeel als je op vakantie gaat naar deze eilanden: ze spreken er gewoon Nederlands! Dus geen moeilijkheden met een onbekende taal.

Spanje

Spanje is dicht bij Nederland, goedkoop én het weer is er goed. Er is gigantisch veel keus voor een last minute naar Spanje. Zo kun je naar het binnenland van Spanje, naar de kust of naar de Canarische Eilanden. Op de Canarische Eilanden schijnt de zon maar liefst 200 dagen in het jaar. Je kunt één van de populaire badplaatsen bezoeken (Playa del Inglés of Puerto del Carmen) en daar ‘s avonds een drankje drinken. Cultuur snuiven kun je erg goed in Las Palmas. Iets van de groene natuur en maandlandschappen verkennen? Daar is Tenerife uitstekend voor! Kortom, de Canarische Eilanden hebben de perfecte mix voor een complete last minute.