Ik wil een congres houden

Wanneer u een bedrijf van groot formaat heeft kan het voorkomen dat u een of meerdere congressen organiseert. Niet voor iedereen is dit vanzelf sprekend. Bij het plannen van een congres komt veel kijken. Van locatie en uitnodigingen tot het te serveren eten. Het is vooral belangrijk dat de locatie van het congres de wensen van de genodigden vervult. Een congrescentrum in Apeldoorn heeft natuurlijk weinig nut als de meeste genodigden vanuit België moeten komen. Ook het programma van het congres is erg belangrijk. Maar hoe plant u dit allemaal?

Congres planning

Het begin van het plannen van een congres is erg belangrijk. U moet een idee voor ogen hebben wat betreft de locatie waar het congres gehouden moet gaan worden en voor welke doelgroep het bedoelt is. Het doel van het congres moet ook duidelijk vastgesteld staan. Maar ook de titel van het congres moet pakkend zijn. Vermijd cliché titels en probeer in te spelen op trends of gebruik het doel van het congres als leidraad voor de titel. Tijdens de programmering is het belangrijk om goed rekening te houden met welke mensen er komen. Kan het overdag plaats vinden of is de avond meer geschikt? Hoe lang gaat het congres duren en hoeveel variatie zit er in het programma? Staat een uur lang dezelfde man te praten of zijn er meerdere sprekers? Verder is het erg belangrijk om er voor te zorgen dat er pauze(netwerkmomenten) voor de bezoekers zijn met een hapje en een drankje. Zorg ervoor dat er een goede presentator is die het gehele programma aan elkaar kan praten en de mensen er goed bij betrekt. Een presentator maakt of kraakt het congres vaak. Wat betreft marketing is het belangrijk om bijvoorbeeld sponsoren op foto’s terug te laten komen. Sponsoren zullen eerder opnieuw sponsoren wanneer er veel reclame voor hun gemaakt wordt.

Laat het voor u verzorgen

Heeft u zelf geen tijd voor het plannen van een congres of verloopt het moeizaam, dan is er altijd nog de mogelijkheid om het door een bedrijf te laten verzorgen. Congrescentrum Orpheus kan alles voor u regelen. Deze congreslocatie beschikt over diverse zalen van grote zalen tot 2.000 personen tot de wat kleine sub zalen waar bijvoorbeeld ook een bedrijfsfeest gegeven kan worden. Orpheus heeft jarenlange ervaring met het organiseren van diverse theatervoorstellingen, congressen. bedrijfsfeesten enzovoorts. In goed overleg met u zullen zij een zo goed mogelijk aanbod aan u voorleggen. Ook voor een goede vergaderruimte bent u bij Orpheus aan het juiste adres.

This entry was posted in .